Αυτή η 8 μηνών τίγρης είναι δεν μία συνηθισμένη περίπτωση. Είμαι μία τίγρης που «τραγουδάει».

 

Ζει σε ζωολογικό κήπο στην Ρωσία και έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα. Δεν εκφράζει τον έντονο βρυχηθμό, που συνήθως σχετίζεται με τα αιλουροειδή του μεγέθους της. Αντίθετα, ακούγεται σαν να τραγουδά, με τον δικό της τρόπο.

 

Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου λέει ότι το 8 μηνών τιγράκι κάνει αυτούς τους ήχους από τότε που ήταν μικρό και φαίνεται πως χρησιμοποιεί το φωνητικό του ταλέντο για να προσελκύσει την προσοχή της μητέρας του.

 

«Ο μικρός αισθάνεται πολύ καλά, ο λαιμός του δεν πονάει. Αυτή είναι η κλήση που χρησιμοποίησε από πολύ νωρίς μετά τη γέννησή του, για να αποσπάσει την προσοχή της μητέρας του από όλα τα άλλα μωρά της», εξήγησε ένα από τα μέλη του προσωπικού.

 

Εξήγησε δε, ότι ο ήχος είναι πολύ σπάνιος καθώς οι φωνητικές χορδές στις τίγρεις δεν πιάνουν από κατασκευής τόσο ψηλές νότες.

 

Η τίγρης γεννήθηκε στις αρχές Ιουνίου 2020 από τους Sherkhan και Bagheera. Ανήκει στα μεγαλύτερα σε μέγεθος αιλουροειδή στον κόσμο και απειλείται με εξαφάνιση.

 

Λιγότερα από 600 ενήλικα ζώα, δηλαδή το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν στις περιοχές Primorsky, Khabarovsk και Amur της ρωσικής Ανατολής.

 

 

Πηγή:  lifo.gr

Διαβάστηκε 363 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top