Να δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών έναντι της οικονομικής δραστηριότητας στην περίπτωση που χρειαστούν εκ νέου εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση η Επίτροπος Παιδιών για την Αγγλία, Αν Λόνγκφιλντ.Καθώς η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται, η κα Λόνγκφιλντ είπε ότι οι μαθητές αντιμετωπίστηκαν ως «δευτερεύουσα σκέψη» στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Όπως τόνισε σε υπόμνημά της προς την κυβέρνηση και σε δηλώσεις της, το άνοιγμα των σχολείων και η συνέχιση της λειτουργίας τους θα πρέπει να αποτελούν «απόλυτη προτεραιότητα». Όπως σημείωσε, τα σχολεία θα πρέπει να είναι «τα πρώτα που θα ανοίξουν και τα τελευταία που θα κλείσουν» στην περίπτωση δεύτερου κύματος.


Κάλεσε την κυβέρνηση, εφόσον χρειαστεί να λάβει μέτρα, να προκρίνει το κλείσιμο παμπ και καταστημάτων αντί των σχολείων.Η παρέμβαση της Επιτρόπου Παιδιών έρχεται μετά από νέα μελέτη ερευνητών από το UCL και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου που σημείωνε ότι για να αποτραπεί ένα πιο σφοδρό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το άνοιγμα των σχολείων τοΝ Σεπτέμβριο θα πρέπει να συνοδευθεί από δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος διαγνωστικών ελέγχων και ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων.

Η κα Λόνγκφιλντ έγραψε ότι από τη στιγμή που οι κοινωνικές συναναστροφές των παιδιών περιορίζονται λόγω πανδημίας, αυτές που γίνονται στο σχολείο θα πρέπει να προστατευθούν, εις βάρος άλλων τομέων και δραστηριοτήτων.

«Ο περιορισμός διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα είναι πολύ σημαντικός, αλλά δεν πρέπει αυτομάτως να θεωρηθεί ότι αυτό απαιτεί κλείσιμο των σχολείων, παρά μόνο ως εσχάτη λύση», σημείωσε η Επίτροπος Παιδιών.

 


Στις συστάσεις της η κα Λόνγκφιλντ ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βοήθεια σε μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στο σχολείο μετά από μία μακρά περίοδο αποχής λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, όλοι οι μαθητές όλων την τάξεων στην Αγγλία θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους στις 7 Σεπτεμβρίου.Στη Σκωτία τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Αυγούστου, στη Βόρεια Ιρλανδία σταδιακά από τις 24 Αυγούστου και στην Ουαλία κάποια σχολεία έχουν ήδη ανοίξει, με τα υπόλοιπα να έχουν ανοίξει έως τις 7 Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Ο Υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον σχολίασε ότι η επιστροφή όλων των παιδιών στις τάξεις τους για πλήρη μαθήματα τον ερχόμενο μήνα συνιστά «εθνική προτεραιότητα». Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίζει πιθανά κρούσματα του ιού μεταξύ μαθητών ή δασκάλων με στοχευμένα ανά σχολείο μέτρα.

Τα σχολεία στην Αγγλία έκλεισαν στις 20 Μαρτίου. Άνοιξαν ξανά στα τέλη Ιουνίου για λίγες εβδομάδες μόνο για μαθητές του νηπιαγωγείου, της 1ης και 6ης δημοτικού.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 306 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top