Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξήχθη ο μεγάλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας της Λεμεσού, «Gran Fondo Apollo - Aphrodite 2021», το οποίο προσελκύει δεκάδες ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.


Ο αγώνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λεμεσού σε συνεργασία με το Activate Cyprus, εντάχθηκε στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης των «Λεμεσίων» και φέτος είχε αναβαθμιστεί, καθώς είχε ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι «Gran Fondo World Tour», με τους συμμετέχοντες να σκοράρουν βαθμούς στη σχετική παγκόσμια κατάταξη.


Η εκκίνηση δόθηκε στον Μόλο Λεμεσού και ο τερματισμός έγινε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ακολούθησε μια από τις πιο μαγευτικές παραθαλάσσιες διαδρομές, που μπορεί να κάνει κάποιος στην Κύπρο και η οποία έχει επιλεγεί προκειμένου να αναδείξει, τόσο τις ομορφιές του τόπου, όσο και την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση των Κυπρίων σε βάθος 10.000 χρόνων, όπως αυτά εντοπίζονται στα ιστορικής σημασίας αξιοθέατα της περιοχής.


Το πρόγραμμα «Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021» περιλάμβανε ατομική χρονομέτρηση και μια διαδρομή με μήκος 95,9χλμ. Στην ατομική χρονομέτρηση οι αθλητές και οι αθλήτριες ξεκίνησαν από το νέο λιμάνι της Λεμεσού με κατεύθυνση το Ακρωτήρι, μέσω Ασώματου και απ’ εκεί έφθασαν στην Επισκοπή σε μια διαδρομή μήκους 23χλμ, η οποία είναι σχεδόν επίπεδη, με μικρό ανηφορικό κομμάτι στα τελευταία χιλιόμετρα.


Την τρίτη μέρα,  ο αγώνας ξεκίνησε από τον Μόλο για να φτάσει έως το Πισσούρι, και απ’ εκεί στην Αλέκτορα, στις παρυφές του Αγίου Αμβροσίου, κατηφορίζοντας κατόπιν μετά προς Πραστειό Αυδήμου και Παραμάλι, για να τερματίσει στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. H διαδρομή είχε συνολική ανάβαση 1.550μ ενώ στο μήκος της υπήρχαν τρία «feed zones» στα χωριά Αλέκτορα, Ανώγυρα και στην Πάχνα, στο τέλος της μεγάλης ανάβασης. Και στα δύο σκέλη του αγώνα έλαβαν μέρος πέραν των 100 αθλητών. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως την όλη διοργάνωση στήριζε η φιλανθρωπική εκδήλωση ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί τέλη του μήνα (29 και 30 Οκτωβρίου), διασχίζοντας όλη την ελεύθερη Κύπρο σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης παιδιών με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις. Πρόκειται για φιλανθρωπική ποδηλασία μήκους 214χλμ η οποία τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη και του διοικητή των Βρετανικών Βάσεων, Rob Thomson.

 

 

Διαβάστηκε 280 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top