Τη δημιουργία αθλητικού μουσείου αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικού Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) σε χθεσινή του συνεδρία.

 
Ο ΚΟΑ σε σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι το μουσείου θα γίνει βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

«Είναι κάτι που έλειπε από την ιστορική διαδρομή του Οργανισμού και το ΔΣ θέλοντας να αναδείξει το πλούσιο υλικό που υπάρχει στην κατοχή του ΚΟΑ, προχώρησε στην απόφαση αυτή», αναφέρεται.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Μουσείου, το ΔΣ θα συστήσει Ad Hoc Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από Μέλη του ΔΣ, Λειτουργούς, καθώς και εξωδιοικητικούς παράγοντες, υπό την Προεδρία του Προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Παράλληλα το ΔΣ ΚΟΑ θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω διαγωνισμού για την εξασφάλιση Μουσειολόγου. Επίσης ο ΚΟΑ θα έρθει σε επαφή με πολλούς Αθλητικούς Φορείς, καθώς πρώην και εν ενεργεία αθλητές και παράγοντες για την εξασφάλιση σχετικού υλικού, που θα κοσμεί το Αθλητικό Μουσείο.
 
«Στον Οργανισμό υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό υλικό που είναι αναξιοποίητο και τώρα  είναι καιρός να το γνωρίσει και ο κόσμος» καταλήγει ο ΚΟΑ.
 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 236 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top