Τον πρόεδρο του ΓΣΟ (Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια) Άκη Λάμπρου φιλοξενήσαμε στο Lemesos Tv και συζητήσαμε για το τι μέλλει γενέσθαι με το Τσίρειο Στάδιο, το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της Κύπρου, έπειτα από τη «μετακόμιση» των τριών ομάδων της Λεμεσού στο νέο γήπεδο της πόλης, καθώς είναι κάτι το οποίο απασχολεί τον φίλαθλο κόσμο.

 

«Κάθε άλλο» απαντά ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Άκης Λάμπρου, ο οποίος αναφέρει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται από τον κλασικό αθλητισμό, δηλαδή τον στίβο, ενώ δεν μας έκρυψε και το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, για χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

 

Ιστορία του Τσιρείου

Αρχικά, ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στον γυμναστικό σύλλογο, λέγοντάς μας ότι το Τσίρειο Στάδιο αποτελεί ιδιοκτησία του ΓΣΟ, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος γυμναστικός σύλλογος στην Κύπρο, καθώς ιδρύθηκε το 1892.

Όπως σημείωσε, το Τσίρειο Στάδιο προήλθε από τη δωρεά του μακαρίτη Πέτρου Τσίρου προς τον ΓΣΟ για τη δημιουργία σταδίου, αφού μέχρι τότε ο ΓΣΟ είχε στην ιδιοκτησία του το παλαιό ΓΣΟ, νυν Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο. Όπως είπε ο κ. Λάμπρου ο σύλλογος κατέληξε σε συμφωνία με τον ΚΟΑ, στον οποίο και παραχώρησε το παλαιό ΓΣΟ, με ανταλλαγή ο ΚΟΑ να αναλάβει τα έξοδα κατασκευής του νέου σταδίου, το οποίο και ολοκληρώθηκε το 1975.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΓΣΟ μας εξήγησε πως ο ΚΟΑ, με βάση την αρχική συμφωνία που έγινε, έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου εξ ολοκλήρου, καθώς και τη συντήρησή του.

tsireiostadio

Χρειάζεται άμεσα συντήρηση - Σχέδια προς έγκριση

Ερωτηθείς για τα «κακώς κείμενα» του Τσιρείου Σταδίου και συγκεκριμένα για τις κερκίδες και το στέγαστρο τα οποία χρήζουν άμεσης αναβάθμισης, ο κ. Λάμπρου ξεκαθάρισε πως αυτά όντως έχουν κάποια προβλήματα και χρειάζονται συντήρηση, αλλά, όπως τόνισε, «δεν είναι τίποτα το τραγικό».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΓΣΟ δήλωσε πως έχουν ήδη γίνει όλες οι μελέτες και έχουν υποβληθεί τα σχέδια τα οποία και εγκρίθηκαν, ενώ είπε, έχει εγκριθεί και από το Κράτος ένα κονδύλι της τάξης των €3.700.000 για τη συντήρησή του.

Μάλιστα, ο κ. Λάμπρου είπε ότι είχαν προχωρήσει και σε προσφορές, αλλά δυστυχώς υπήρξε μόνο μια προσφορά, η οποία ανερχόταν στο ποσό των €3.928.000, υπερβαίνοντας κατά πολύ το εγκεκριμένο ποσό για την εκτέλεση των εργασιών.

«Οπότε, ζητήθηκε από τον ΚΟΑ να προχωρήσουμε με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης, επειδή ήταν ένας προσφοροδότης. Έγιναν όλα τα αναγκαία διαβήματα, καθώς υποβλήθηκαν από τους μελετητές τροποποιήσεις των υφιστάμενων σχεδίων, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δαπάνη και ετοιμαζόμαστε να τα υποβάλουμε στον ΚΟΑ για περαιτέρω μελέτη και απόφαση», υπογράμμισε.

 

Ποιοι θα το χρησιμοποιούν

Σε ερώτησή μας για το τι θα γίνει το Τσίρειο μετά τη λειτουργία του νέου γηπέδου της Λεμεσού, ο κ. Λάμπρου επισήμανε πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά από τον ίδιο τον σύλλογο. «Ο ΓΣΟ είναι γυμναστικός σύλλογος και το στάδιο είναι κατεξοχήν στίβος, δηλαδή κλασικός αθλητισμός και θα χρησιμοποιείται κανονικά από τον στίβο. Μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει σε ό,τι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου. Ίσως κάποιες άλλες ομάδες να ζητήσουν τη χρήση του», τόνισε.

Όσον αφορά το αν υπάρχει σκέψη να δοθεί το στάδιο στους πολίτες για χρήση, ο κ. Λάμπρου εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, «διότι η παραχώρηση του στο κοινό για άθληση στον χώρο σημαίνει και τη φθορά του πλαστικού στίβου, ο οποίος επιδιορθώθηκε εξ’ ολοκλήρου πριν τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, που διεξήχθηκαν τον περασμένο μήνα, με μια δαπάνη €250.000», είπε.

cf84cf83ceafcf81ceb5ceb9cebforiginal

«Πέρασε» από ευρωπαϊκούς ελέγχους

Στο Τσίρειο Στάδιο μπορούν να διεξαχθούν όλων των κατηγοριών ευρωπαϊκοί αγώνες στίβου, ανέφερε ακολούθως ο πρόεδρος του ΓΣΟ, σημειώνοντας πως οι ευρωπαϊκοί έλεγχοι οι οποίοι γίνονται από τις ευρωπαϊκές επιτροπές είναι εξουθενωτικοί. «Γίνονται συνέχεια έλεγχοι και συντηρήσεις εκεί που χρειάζεται και εφόσον έχουν διεξαχθεί οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Στίβου, όπου τα πάντα είχαν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή, δεν υπάρχει θέμα ούτε αποδυτηρίων, ούτε σταδίου, ούτε άλλων εγκαταστάσεων», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «από τους ελέγχους ο πλαστικός στίβος πήρε πιστοποιητικό ένταξης 1Α που σημαίνει ότι μπορεί να διεξαχθούν εκεί όλων των κατηγοριών οι ευρωπαϊκοί αγώνες, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι αυτή τη στιγμή είναι το μόνο στάδιο που υπάρχει στην Κύπρο και στο οποίο μπορούν να διεξαχθούν αγώνες».

 

Η σημασία του αθλητισμού - Ένα βήμα μπροστά

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΓΣΟ επισήμανε πως ο κλασικός αθλητισμός, ο στίβος, είναι το υπόβαθρο για την ευγενή ανάπτυξη των νέων μας. Εμείς ως ΓΣΟ και η Λεμεσός γνωστή ως η αθλητομάνα της Κύπρου, παραμένουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες, διατηρηθήκαμε, δεν έχουμε υποβιβαστεί και το ευχάριστο γεγονός είναι ότι η Κύπρος κατάφερε με τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου να περάσει στην κατηγορία Β. 

Διαβάστηκε 638 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top