Στην προκήρυξη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ, στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ και τραπ και στα μη ολυμπιακά αγωνίσματα κόμπακ και σπόρτιγκ, προχώρησε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ), μετά την απόφαση για παραχώρηση άδειας διοργάνωσης αγώνων πρωταθλήματος στα ατομικά αγωνίσματα ανοικτού χώρου.


Σχετική ανακοίνωση της ΣΚΟΚ αναφέρει ότι, με βάση το αναθεωρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου, θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας σκητ και τραπ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, που είναι για το «Κύπελλο Λάρνακας».
 
Τις ίδιες μέρες θα διεξαχθεί, στο διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού,και ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος στο κόμπακ για το «Κύπελλο Αμμοχώστου».
 
Και στις δυο περιπτώσεις οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα και ελέγχους για τον κορωνοϊό, σημειώνει η ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα, όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες, στην είσοδο των σκοπευτηρίων θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), όπου θα ελέγχονται όλοι οι σκοπευτές, διαιτητές και αξιωματούχοι που θα εισέρχονται στους χώρους των σκοπευτηρίων.


Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες καλούνται να προσέρχονται στα σκοπευτήρια, τουλάχιστον μια ώρα πριν τον καθορισμένο χρόνο έναρξης των αγώνων, για αποφυγή συμφόρησης στις εισόδους και καθυστερήσεων στην έναρξη των αγώνων. Με βάση το πρωτόκολλο, σε κάθε γήπεδο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο 10 άτομα και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος θεατών.


Η ΣΚΟΚ σημειώνει πως, τόσο για τους αθλητές του σκητ και του τραπ, όσο και για τους αθλητές του κόμπακ, οι αγώνες του επόμενου Σαββατοκύριακου, είναι οι πρώτοι που θα διεξαχθούν στην Κύπρο, μετά από 6μηνη αδράνεια λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ενώ για τους αθλητές του σπόρτιγκ, ο πρώτος φετινός αγώνας, είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, 25 Απριλίου.


Εκείνο που εκκρεμεί στη Σκοπευτική Ομοσπονδία, είναι η έναρξη των πρωταθλημάτων στα ολυμπιακά αγωνίσματα σταθερού στόχου (αεροβόλο τουφέκι και αεροβόλο πιστόλι), τα οποία διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.


Προς το παρόν, προστίθεται, για τους αθλητές αυτών των αγωνισμάτων επιτρέπεται μόνο η προπόνηση, η οποία γίνεται στην παρουσία πέντε ατόμων συμπεριλαμβανομένων των προπονητών.
 
«Οι σκοπευτές και σκοπεύτριες του σταθερού στόχου, προσβλέπουν στις επόμενες χαλαρώσεις με την ελπίδα πως θα επιτραπεί και σ’ αυτά τα αγωνίσματα η διεξαγωγή πρωταθληματικών αγώνων, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν εν’ όψει των επικείμενων διεθνών τους υποχρεώσεων (ο τελευταίος επίσημος αγώνας έγινε στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2020)», συμπληρώνει η ανακοίνωση.


Με βάση το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC, από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου θα φιλοξενηθούν στην Κροατία οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2021, όπου η ΣΚΟΚ προγραμματίζει να συμμετέχει με αποστολές σε όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα.     

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 148 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top