Την ελπίδα και άλλες γυναίκες και άλλοι άνθρωποι θύματα σεξουαλικής βίας, να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν, εξέφρασε η Σοφία Μπεκατώρου.
 

Μετά από την τρίωρη κατάθεση της στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο και εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας είπε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».
 

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε κατάθεση για όλα όσα υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Η πρώην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική βία από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.


Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η κ. Μπεκατώρου και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 106 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top