Υπέρ της διατήρησης των 14 ομάδων της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική σεζόν 2021-22, τάσσεται ο Σύνδεσμος Προπονητών, θέση που έχει μεταφέρει με επιστολή του και στην ΚΟΠ, απαριθμώντας και τους λόγους.


Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του που έδωσε στη δημοσιότητα, θεωρεί επιβεβλημένη τη διατήρηση του αριθμού των ομάδων Α’ Κατηγορίας σε 14 για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτο, το φετινό πρωτάθλημα των 14 ομάδων είναι πολύ ανταγωνιστικό, δεύτερο, λόγω της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, τα λεπτά συμμετοχής των Κύπριων ποδοσφαιριστών έχουν αυξηθεί σημαντικά και τρίτο, στο φετινό πρωτάθλημα έχουν σημειωθεί ανισότητες λόγω του κορωνοϊού και η κατάργηση της απευθείας διαβάθμισης θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά.


Ο Σύνδεσμος Προπονητών εισηγείται όπως με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης των 26 αγωνιστικών, οι ομάδες να χωριστούν σε δύο Ομίλους. Στον Α θα αγωνιστούν οι έξι πρώτες και στον Β όπου θα λάβουν μέρος οι οκτώ τελευταίες, απ’ όπου θα προκύψουν οι δύο που θα οδηγηθούν στη Β’ Κατηγορία. 


Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει ο Σύνδεσμος, μειώνεται και η περίοδος αγωνιστικής απραξίας έως την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2021-22. Μια απραξία, σημειώνεται, στην οποία είναι καταδικασμένες οι ομάδες που θα διαβαθμιστούν με το τέλος της Α’ Φάσης.


Επιπλέον, εισήγηση του Συνδέσμου Προπονητών είναι όπως δοθούν κίνητρα στις ομάδες του Β’ Γκρουπ, ώστε να επιτύχουν καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη. Αυτά τα κίνητρα μπορεί να είτε οικονομικά, είτε αγωνιστικά (π.χ. εκκίνηση από πλεονεκτικότερη θέση στο Κύπελλο Coca – Cola της περιόδου 2021-22).

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 61 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top