Την έντονη καταδίκη κάθε μορφής έμφυλης βίας, παρενόχλησης και κακοποίησης έναντι οποιουδήποτε ανθρώπου στον χώρο του αθλητισμού και ευρύτερα της κοινωνίας εκφράζει σε ανακοίνωση του ο ΚΟΑ, μετά και τις τις εξελίξεις γύρω από τις αποκαλύψεις των Ελληνίδων πρωταθλητριών για τη σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση την οποία υπέστησαν.
 
«Τέτοιου είδους πράξεις προκαλούν σοβαρούς και ανεπανόρθωτους τριγμούς στα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και των αξιών που διέπουν τον αθλητισμό», αναφέρεται.


 
Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έσπασε με τόλμη την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δίνοντας το έναυσμα για ανοιχτή συζήτηση και κατ’ επέκταση λήψη προληπτικών μέτρων γύρω από ένα θέμα, το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί "ταμπού" στον χώρο του αθλητισμού».


Ο ΚΟΑ, μέσω της Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό», αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του προβλήματος της βίας στον αθλητισμό η οποία εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, έχει ολοκληρώσει πρόσφατα την ετοιμασία Οδηγού προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που αφορά στην εφαρμογή μέτρων προστασίας και ευημερίας στον αθλητισμό, με έμφαση νεαρούς αθλητές/τριες και παιδιά, ο οποίος θα δημοσιοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
 
«Ως η Ανώτατη Αθλητική Αρχή της Κύπρου δηλώνουμε ρητώς ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε αθλητή ή αθλήτρια, καθώς και σε οποιοδήποτε μέλος της αθλητικής οικογένειας μπορεί να βίωσε οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.


Ο ΚΟΑ καταλήγοντας αναφέρει ακόμα ότι, «μέσω των δράσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ανακοινωθούν με τη δημοσιοποίηση του Οδηγού, σκοπεύουμε στη δημιουργία συνθηκών για εξάλειψη τέτοιων κινδύνων στον αθλητισμό, στηρίζοντας έμπρακτα τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία, προσφέροντας τους την απαιτούμενη  στήριξη, υποδομή και γνώση».

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 120 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top