Από τη στιγμή που επιτρέπεται σε ξένες ομάδες να έρχονται στην Κύπρο για προετοιμασία, αλλά όχι στους χιλιάδες αθλητές και επαγγελματίες Κύπριους να επιστρέψουν στον Αθλητισμό, οφείλονται εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), υπογραμμίζοντας, παράλληλα, «Όχι στα δύο μέτρα και δύο σταθμά στον Αθλητισμό».
 


Όπως αναφέρει ο ΠΑ.Σ.Π., η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πανδημίας, είναι επιβεβλημένη.
 
«Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Κύπρο η πανδημία, τον περασμένο Μάρτιο, απαιτούμε από τα μέλη μας να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία της δικής τους υγείας και αυτής των γύρω τους. Την ίδια στιγμή, αντιλαμβανόμαστε ότι ως αθλητισμός, είμαστε υπόχρεοι να κάνουμε το δικό μας κομμάτι, για προστασία της υγείας στον τόπο μας», προσθέτει.
 


Είναι γι΄ αυτό, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, «που ως ΠΑ.Σ.Π. ζητάμε και εργαζόμαστε για αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, επιμόρφωση των ανθρώπων του χώρου μας και πολλά άλλα».
 
«Αυτό που δεν δεχόμαστε, όμως, είναι τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά μένουν εδώ και μήνες μακριά από έναν χώρο που προσφέρει μόνο υγεία, όπως είναι ο Αθλητισμός (όλων των σπορ, και όχι μόνο του ποδοσφαίρου) και εκατοντάδες επαγγελματίες ή ημιεπαγγελματίες αθλητές και προπονητές (όλων των αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένης του ποδοσφαίρου) δεν έχουν πρόσβαση στην εργασία τους (γήπεδο, γυμναστήριο κτλ), να δίνεται άδεια σε ομάδες από το εξωτερικό να έρχονται στην Κύπρο και να προπονούνται κανονικά στα γήπεδα μας και να δίνουν φιλικά», σημειώνει.
 


Ο ΠΑ.Σ.Π. αναφορικά με το χθεσινό αποκαλυπτικό θέμα στην ιστοσελίδα του Super ΣΠΟΡ FM, περί καθόδου ξένων ομάδων στην Κύπρο για προετοιμασία, αναφέρει ότι ως Σύνδεσμος «πρέπει να είμαστε αρχικά ξεκάθαροι, ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση κατά του αθλητικού τουρισμού, ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο».
 
«Ο αθλητικός τουρισμός προσφέρει τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων στον τόπο μας και πρέπει να στηριχθεί. Όμως από τη στιγμή που ξένοι αθλητές είναι σε θέση να προπονούνται στην Κύπρο, τηρώντας όλες τις υγειονομικές διαδικασίες, τότε είμαστε σίγουροι ότι και οι χιλιάδες Κύπριοι, νεαροί και ενήλικες, αθλητές και προσωπικό, μπορούν επίσης να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και στην ενασχόληση τους, πάντα υπό αυστηρές διαδικασίες και με μέγιστη προσοχή στην προάσπιση της υγείας τους», τονίζει.
 


Ο ΠΑ.Σ.Π ζητεί από το Υπουργείο Υγείας, να εξηγήσει δημοσίως πάνω σε ποια βάση δόθηκαν αυτές οι άδειες για ξένες ομάδες και γιατί δεν μπορούν να δοθούν ανάλογες άδειες σε όλους όσους κρατούνται μακριά από τον Αθλητισμό, ένα γεγονός που προκαλεί αρνητικές συνέπειες, από πλευράς ψυχολογίας και οικονομίας.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 98 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top