Έκτακτη οικονομική στήριξη της τάξεως των 410.000 ευρώ σε Σωματεία και Φορείς αθλημάτων αποφάσισε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, καθώς και τη μηδενική χρέωση των αθλητικών φορέων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του, για συγκεκριμένη περίοδο.
 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, καθημερινό μέλημα του Οργανισμού από την εμφάνιση της πανδημίας  COVID-19, είναι να επανέλθει ο αθλητισμός δυναμικά ξανά στη ζωή μας, σημειώνοντας πως για να γίνει αυτό εφικτό το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολογεί συνεχώς τα μεταβαλλόμενα δεδομένα και όπου είναι εφικτό λαμβάνει αποφάσεις για ενίσχυση Σωματείων και Αθλητικών Φορέων, τις δύσκολες αυτές στιγμές εν μέσω πανδημίας.
 

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του Οργανισμού  στις τελευταίες του συνεδρίες, μέσα από έναν αμφίδρομο διάλογο με εισηγήσεις, προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων, κατάφερε να καταλήξει στην έκτακτη και ειδική οικονομική στήριξη, με ποσό 410.000 ευρώ στα Σωματεία και Φορείς των αθλημάτων που επιχορηγούνται από τον ΚΟΑ.

Αποφάσισε επίσης τη μηδενική χρέωση από 1/03/2020 – 31/08/2020   και τη μείωση 50%  από 1/09/2020  -  31/12/2020, των αθλητικών φορέων που κάνουν χρήση των Περιμετρικών αιθουσών, των Κολυμβητηρίων και των άλλων αιθουσών/αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΟΑ. Εξαιρούνται  οι  ομάδες ποδοσφαίρου για τις οποίες υπάρχουν ήδη προηγούμενες αποφάσεις  του ΔΣ  ΚΟΑ. Σημειώνεται ότι οι  αποφάσεις αυτές υλοποιούνται με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια του Οργανισμού.
 

 

Το ΔΣ εξάλλου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του Προέδρου  της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με ποσό 300.000 ευρώ τις αθλήτριες και τους αθλητές που εξασφάλισαν πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 και σε αυτούς που βρίσκονται κοντά σε πρόκριση (ασφαλώς για να υλοποιηθεί χρειάζεται η συμβολή της ΚΟΕ και των Ομοσπονδιών).
 

 
Αναφέρει επίσης πως ο Οργανισμός, μέσα από διαβήματα, παραστάσεις, ανακοινώσεις και διευκρινίσεις στήριξε τους αθλητικούς φορείς, εν καιρώ πανδημίας και πως με ανακατανομές κονδυλίων και μεταφορές κεφαλαίων προσπάθησε να ελαφρύνει κάπως το οικονομικό βάρος των φορέων αυτών.

«Ως ΚΟΑ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και συμπαραστεκόμαστε σε Σωματεία και Φορείς του Αθλητισμού, με την ελπίδα ότι σύντομα μέσα στο 2021 θα ανατείλουν καλύτερες μέρες και ο αθλητισμός να  χαμογελάσει και πάλι. Ευελπιστούμε ότι ο αθλητισμός θα βγει νικητής και σε αυτή τη μάχη, γιατί κουβαλά μια μαγεία με ανεκτίμητη αξία», αναφέρει η ανακοίνωση καταλήγοντας με το θετικό μήνυμα πως «θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά».

 
ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 181 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top