Θετικά αποτιμά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος την εφαρμογή του VAR στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ. Ο κ. Πάπουτσος σημείωσε πως στη μεγάλη τους πλειοψηφία λήφθηκαν ορθές αποφάσεις ενώ τόνισε πως όσο περνά ο καιρός οι διαιτητές θα βελτιώνονται στη χρήση του.
 


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, και κληθείς να αποτιμήσει το σύστημα του VAR κατά τις πρώτες αγωνιστικές από την εφαρμογή του, ο κ. Πάπουτσος είπε αρχικά πως σίγουρα αποτελεί ένα θετικό και πολύ χρήσιμο εργαλείο στη σωστή λήψη αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών.
 
Το πιο σημαντικό, σημείωσε ωστόσο, είναι η εκπαίδευση των διαιτητών στο νέο αυτό σύστημα καθώς και η σωστή εφαρμογή του VAR εκ μέρους των αρχόντων των αγώνων στη βάση της εκπαίδευσης που έχουν τύχει.
 


Ο κ. Πάπουτσος στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τη χρήση του VAR ήταν ορθές, ενώ παραδέχθηκε από την άλλη πως υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν έγινε σωστή η χρήση του συστήματος.


 
Ο κυριότερος λόγος που προκάλεσαν τα λάθη, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, ήταν η απειρία και υπογράμμισε πως ο χρόνος θα επιφέρει και τη σταδιακή βελτίωση της χρήσης του συστήματος, καθώς ο κάθε διαιτητής ακόμη εκπαιδεύεται και συνεπώς έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
 


Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα τόσο για τη διαιτησία όσο και για το Πρωτάθλημα, ο κ Πάπουτσος είπε πως υπάρχει ικανοποίηση για το επίπεδο της φετινής διαιτησίας, συστήνοντας ωστόσο υπομονή καθώς η χρήση του VAR θα γίνει ακόμα καλύτερη και τα λάθη θα μειωθούν ακόμη περαιτέρω. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο κ. Πάπουτσος ευχήθηκε ο φετινός μαραθώνιος, παρά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, να ολοκληρωθεί κανονικά.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 157 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top