Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφέρεται σε παραφιλολογία περί κλεισίματος όλου του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατηγοριών του ποδοσφαίρου - σε επικείμενο lockdown διατυπώνει τη θέση ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε ένα αχρείαστο επιπλέον βαρίδι στην ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία, θέτοντας χιλιάδες εργαζομένους εκτός εργασίας, από ένα χώρο που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για τη δημόσια υγεία.
 

 

Ο ΠΑΣΠ προσθέτει ότι οι ποδοσφαιριστές/τριες, οι αθλητές όλων των αθλημάτων και το υποστηρικτικό προσωπικό, όπως προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, μασέρ, φροντιστές, λογιστές, γραφειακό προσωπικό, καθώς και άλλα τόσα παρεμφερή επαγγέλματα, όπως αυτά των δημοσιογράφων, υπηρετούν τον αθλητισμό και συντηρούν οικονομικά χιλιάδες οικογένειες. Ειδικά, οι αθλητές των μικρότερων ομάδων και κατηγοριών (Β’, Γ’, Επίλεκτη ΣΤΟΚ και Γυναικείο), οι οποίοι με ελάχιστο εισόδημα, κρατάνε τις οικογένειες τους ζωντανές.
 


Σύμφωνα με τις θέσεις του ΠΑΣΠ σε χώρες με ολικό lockdown ο επαγγελματικός αθλητισμός συνεχίζει κανονικά, καθώς παραμένει ένα ελάχιστο βάλσαμο σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από την πανδημία.
 


Αναφέρει επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές εργάζονται σε εξωτερικό χώρο και βρίσκονται στις ομάδες ελάχιστου κινδύνου για νοσηλεία, απόδειξη του οποίου είναι το γεγονός ότι ουδείς ποδοσφαιριστής/τρια νοσηλεύτηκε από την έναρξη της κρίσης, επιβαρύνοντας το σύστημα υγείας. Σχεδόν όλα τα κρούσματα στον αθλητισμό, ήταν μεμονωμένα και προήλθαν από άλλες κοινωνικές συναθροίσεις και όχι μέσα από το γήπεδο.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 229 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top