Σε αγαπημένο προορισμό για προετοιμασία εξελίσσεται η Μάλτα για τον Παύλο Κοντίδη, καθώς ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και η ομάδα του βρέθηκαν στη Βαλέτα για τρίτη διαδοχική χρονιά, προκειμένου να λάβουν μέρος σε προπονητικό καμπ, μαζί με τους Βρετανούς ιστιοπλόους που είχαν κυριαρχήσει στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκντανσκ.
 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το καμπ είχε διάρκεια 15 ημερών, από τις 7 έως τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ η ομάδα θα μεταβεί ξανά για προετοιμασία στη Χώρα των Ιπποτών τον Ιανουάριο.
 
«Κάναμε πάρα πολύ καλή προπόνηση, με πολύ μεγάλη ένταση. Είχαμε εντάσεις ανέμων που ξεπερνούσαν τα 20 και έφταναν τα 30 μίλια κάποιες μέρες, και ωραίο, μεγάλο κύμα. Πάμε στη Μάλτα κυρίως για τον κυματισμό αφού συνήθως φυσάει πολύ και έχει μεγάλα κύματα, συνθήκες που ενδεχομένως να συναντήσουμε στην Enoshima, τέλος Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις συνθήκες της Μάλτας δεν τις βρίσκεις εύκολα στη Μεσόγειο, βοηθούν τόσο τη φυσική κατάσταση όσο και την τεχνική στο σκάφος», δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης.
 
Από τη Μάλτα ο Κοντίδης επέστρεψε στο Σπλιτ, της Κροατίας, όπου θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
«Πάντοτε τις γιορτές ήμουν στην Κύπρο με την οικογένεια και τους φίλους. Φέτος είναι διαφορετικά. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως και η Κροατία και η Μάλτα παραμένουν στην Κατηγορία Γ΄ και θα έπρεπε να μπω για 14 μέρες σε καραντίνα εάν επέστρεφα στην Κύπρο. Δεν μπορώ να το κάνω λόγω προπονήσεων αλλά και επειδή δεν έχω μέρες. Έτσι, επέστρεψα στο Σπλιτ για να κάνω γιορτές με την κροάτικη μου οικογένεια. Εάν όλα πάνε καλά θα γυρίσω στην Κύπρο τέλη Ιανουαρίου, μετά το δεύτερο καμπ στη Μάλτα», εξηγεί ο 30χρονος Ολυμπιονίκης.
 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει προπονήσεις και τοπικούς αγώνες στην Κροατία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, συμμετοχή στο Trofeo Princesa Sofia στα τέλη Μαρτίου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres τέλη Απριλίου. Τον Μάιο είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ιαπωνία για προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. 
 
«Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα πάμε, λόγω κορωνοϊού. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο στα Ολυμπιακά νερά ώστε να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού. Εάν δεν μπορούμε να πάμε το Μάιο στην Ιαπωνία είναι πολύ πιθανό να λάβουμε μέρος στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει τον ίδιο μήνα στη Βουλγαρία», αναφέρει ο Κύπριος Ολυμπιονίκης.
 


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά τους Ολυμπιακούς έχει οριστεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη, το Σεπτέμβριο.
 
«Το μυαλό όλων των αθλητών είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά θα δούμε το Παγκόσμιο» σχολιάζει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.
 


Σχετικά με το 2020 ο Κύπριος Ολυμπιονίκης σχολιάζει ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά λόγω της πανδημίας».
 
«Κάναμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστραλία στις αρχές του έτους. Υπήρξαν ατυχίες και προβλήματα με τα υλικά και ήμουν 12ος. Πήρα το μάθημά μου από εκεί. Συνέχισα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε ο κορωνοϊός και τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψα το σπίτι σε γυμναστήριο και συνειδητά παγιδεύτηκα στην Κροατία παρά στην Κύπρο – αν και πολλοί ήθελαν να γυρίσουν σπίτι - για λόγους καλύτερης προπόνησης» δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης.
 


Όπως είπε, «συνέχισα να προετοιμάζομαι για το Πανευρωπαϊκό που μετακινήθηκε για την Πολωνία αντί στην Ελλάδα».
 
«Ήρθε ένας τραυματισμός στο χέρι στα τέλη Αυγούστου να με αφήσει αρκετό καιρό εκτός νερού. Χάσαμε για το λόγο αυτό και έναν αγώνα στη Γερμανία. Η 16η θέση στο Πανευρωπαϊκό δεν είναι αντιπροσωπευτική της ετοιμότητάς μου, όμως πλήρωσα κάποια λάθη στην εκκίνηση, όπου φάνηκε η έλλειψη αγώνων. Πήρα τα μαθήματα που μου έδωσε το 2020 και συνεχίζω σοφότερος για το 2021», καταλήγει ο Παύλος Κοντίδης.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 143 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top