Στην πίστα της πόλης Fontenay Le Comte στη δυτική Γαλλία (κοντά στη Nantes), βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, όπου πραγματοποίησε δοκιμές εξέλιξης, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στην κατηγορία EuroNASCAR 2 το Σεπτέμβριο.


 
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, το δοκιμαστικό ήταν διήμερης διάρκειας και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη, 29 και 30 Ιουλίου, αντίστοιχα.


 
Ο Κύπριος οδηγός, άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί, όσον αφορά στις επιδόσεις του.
 
Την πρώτη ημέρα οι δοκιμές διήρκεσαν τέσσερις ώρες, με τον Τζιωρτζή να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1:08.8, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας έφτασε στο 1:08.1, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε τεθεί. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να δοκιμάσει διαφορετικές ρυθμίσεις, κάτι που θα φανεί χρήσιμο στην πορεία αφού κάθε ένας από τους πέντε διπλούς αγώνες του πρωταθλήματος είναι διαφορετικός.
 
Την Πέμπτη (30/7) ο Τζιωρτζής και η ομάδα πέρασαν συνολικά έξι ώρες στην πίστα.
 

 

Με τη θερμοκρασία αέρα να πλησιάζει τους 40° βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση στο εσωτερικό αυτοκινήτου ήταν πραγματικά δύσκολη και πρωτόγνωρη για τον Κύπριο οδηγό.
 
«Στην καμπίνα η θερμοκρασία ήταν 65° βαθμοί και τα πόδια μου έκαιγαν από τη ζέστη, καθώς βρίσκονταν ανάμεσα στον κινητήρα και το πλαστικό του αυτοκινήτου και πολύ κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι κάτι που θα συνηθίσω, καθώς όπως μου είπαν πιο έμπειροι οδηγοί, υπάρχουν αγώνες όπου σχεδόν λιώνει η σόλα του παπουτσιού από τη ζέστη» αναφέρει ο Τζιωρτζής.
 
«Η σταθερότητα που επέδειξα γύρο με το γύρο είναι σημαντική. Μέσα από αυτές τις δύο ημέρες δοκιμών έγινε ένα μεγάλο άλμα. Πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα μελετώντας ενόψει του επόμενου τεστ, ώστε να συνεχίσω απ’ εκεί που μείναμε στη Γαλλία» εξηγεί ο Βλαδίμηρος, που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους διοργανωτές του δοκιμαστικού και τους μηχανικούς του NASCAR WHELEN EUROSERIES που του έδωσαν την ευκαιρία να περάσει δέκα ώρες εξοικείωσης με το νέο του αγωνιστικό.
 


Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές, ενόψει του πρώτου διπλού αγώνα του 2020, στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία, 12-13 Σεπτεμβρίου.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 591 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top