Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Παπαμιχαήλ μετά από πρόσκληση της Ακαδημίας Πετόσφαιρας RoboMarkets ΑΕΛ πραγματοποίησε ομιλία στις αθλήτριες της ακαδημίας. Η ομιλία χωρίστηκε σε τέσσερεις ενότητες.

 

Στην αρχή οι αθλήτριες γνώρισαν την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Συγκεκριμένα, έμαθαν ποια τρόφιμα απαρτίζουν την πυραμίδα, πού κατατάσσεται το κάθε τρόφιμο σε αυτή, τι προσφέρει το κάθε τρόφιμο και πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνεται.

 

akadimies-2

 

Στη δεύτερη ενότητα οι αθλήτριες εκπαιδεύτηκαν στο τι πρέπει να περιλαμβάνουν τα κύρια γεύματά τους με τη βοήθεια του υγιεινού πιάτου διατροφής.

Μέσα από αυτό έμαθαν τις σωστές πρακτικές στο πώς μπορούν να ετοιμάσουν το πιάτο τους και παράλληλα πώς πρέπει να γίνεται το κάθε γεύμα.

 

akadimies-1

 

Στην επόμενη ενότητα, με τη βοήθεια έντυπου υλικού, οι αθλήτριες σχεδίασαν ένα πρότυπο 24ωρο μενού.

Το μενού αυτό αποτελείτο από έξι γεύματα, τρία κυρίως (το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό) και τρία ενδιάμεσα (το δεκατιανό, το απογευματινό και το προ ύπνου σνακ). Με αυτό οι αθλήτριες κατανόησαν το πως πρέπει να προγραμματίζουν τα γεύματα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και από τι μπορεί να αποτελείτε το κάθε γεύμα.

 

akadimies-3

 

Στην τελευταία ενότητα έγινε συζήτηση για την αθλητική διατροφή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής έγινε ανάλυση στο πώς πρέπει να τρεφόμαστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Επίσης, έγινε συζήτηση γύρω από τα συμπληρώματα διατροφής και βοηθήματα για βελτίωση της απόδοσης. Στο τέλος οι αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις για διάφορα διατροφικά ερωτήματα που είχαν.

 

Η ομιλία άφησε ευχαριστημένες τις κοπέλες της ομάδας και το προπονητικό τμήμα, αφού αποχαιρέτησαν τον ομιλητή με ένα θερμό χειροκρότημα.

 

Διαβάστηκε 416 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top