Για ενδεχόμενη αναπόφευκτη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο αν ο κορωνοϊός συνεχίσει να εξαπλώνεται, κάνει πλέον λόγο ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίζνο Άμπε.
 
Όπως είπε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, η απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες «μπορεί να γίνει αναπόφευκτη» εάν η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίσει να εξαπλώνεται κατά τρόπο που καθιστά ανέφικτο να γίνει η διοργάνωση υπό ασφαλείς συνθήκες.
 
Στο μεταξύ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέφερε χθες ότι συνεχίζει και εντείνει μάλιστα τους σχεδιασμούς» της για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης και της αναβολής τους.
 
Ο Σίζνο Άμπε, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο σημείωσε πως αν οι Ολυμπιακοί δεν μπορούν να γίνουν πλήρεις, όπως είναι και η απόφαση της ΔΟΕ, τότε σημείωσε μπορεί να μην έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να εξετάσουμε την αναβολή των αγώνων, με δεδομένη την αρχή πως προέχει η υγεία των αθλητών. Ωστόσο, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.

Τη θέση του αυτή, ο Άμπε την εξέφρασε χθες στον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων Τόκυο 2020 Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος με τη σειρά του συζήτησε το ζήτημα με τον πρόεδρο ΔΟΕ της Τόμας Μπαχ.

Ο Άμπε έκρινε ακόμη τοποθετούμενος στο ιαπωνικό κοινοβούλιο ότι το καλύτερο θα ήταν η απόφαση της ΔΟΕ να ληφθεί και να κοινοποιηθεί στο Τόκιο το συντομότερο δυνατόν.ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 423 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top