Μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν η «πιο εφικτή» επιλογή αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι. εξαιτίας της παγκόσμιας έξαρσης του κοροναϊού, δήλωσε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters.

 

Ο Haruyuki Takahashi, ένα από τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του Τόκιο 2020, δήλωσε ότι το σώμα είχε μόλις αρχίσει να εξετάζει τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο ο ιός θα μπορούσε να επηρεάσει τους Αγώνες.

 

Ο Takahashi έχει πει στο παρελθόν ότι το συμβούλιο δεν είχε συζητήσει τον αντίκτυπο του ιού, αφού είχε συναντηθεί τελευταία τον Δεκέμβριο πριν από την εξάπλωση της επιδημίας.

 

Οι διοργανωτές μέχρι τώρα έστελνα μήνυμα ότι οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν, αλλά οι χορηγοί που έχουν δώσει δισεκατομμύρια δολάρια έχουν γίνει όλο και πιο νευρικοί σχετικά με το πώς η επιδημία του κοροναϊού θα επηρεάσει το γεγονός. «Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε πιθανότητα. Εάν οι Αγώνες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα είναι πιο εφικτή», δήλωσε ο Takahashi.

 

Ο Takahashi είπε στο Reuters ότι η οικονομική ζημία από την ακύρωση των Αγώνων ή αν η διοργάνωση γίνει χωρίς θεατές θα ήταν υπερβολικά μεγάλη, ενώ μια καθυστέρηση μικρότερη του ενός έτους θα έρχεται σε σύγκρουση με άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

 

Πηγή: www.lifo.gr
 

Διαβάστηκε 567 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top