«Μνημείο προχειρότητας» χαρακτηρίζει την υπόθεση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου Λεμεσού το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και αναφέρει πως οι εκπτώσεις στη μελέτη του έργου οδήγησαν σε δυσεπίλυτα προβλήματα.

Η κατάληξη της υπόθεσης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου Λεμεσού επιβεβαίωσε τους φόβους του ΕΤΕΚ για την επιλογή μιας αδιαφανούς και πρόχειρης διαδικασίας, η οποία θα οδηγούσε στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

«Τουλάχιστον έστω και στο παρά πέντε έγιναν αντιληπτές οι αδυναμίες και το μεγάλο ρίσκο που ανέλαβε το δημόσιο με την ανάληψη της χρηματοδότησης του έργου και αποφασίστηκε η αναστολή του και η άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις και οι καθυστερήσεις στο έργο», προστίθεται.

Το ΕΤΕΚ σημειώνει ότι «με την αναστολή του έργου αποφεύχθηκαν και τα χειρότερα, όπως η κατασκευή του γηπέδου χωρίς την τήρηση των ορθών τεχνικών προδιαγραφών και ποιοτικών παραμέτρων για έργο αυτής της κλίμακας και σημασίας (όπως τη θεμελίωσή του σε ακατάλληλο έδαφος) που θα διασφάλιζαν την ασφαλή του χρήση από το κοινό».

Απορίας άξιον είναι, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, πώς ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το δημόσιο με προϋπολογισμό που φτάνει τα 30 εκ ευρώ και προκηρύχθηκε ως δημόσια σύμβαση, πέρασε τη διαδικασία και ασφαλιστικές δικλείδες που τίθενται για αντίστοιχα δημόσια έργα και κανένας δεν εντόπισε ή ανέδειξε εξόφθαλμες – από ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος – ελλείψεις ή προβλήματα στις μελέτες και προδιαγραφές του έργου.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 4321 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top