Πραγματοποιήθηκε και φέτος στην πόλη μας, το 4o Ετήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος», το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ Λεμεσού και τη στήριξη άλλων οργανωμένων συνόλων, στο Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, εκπαιδευτικών, γονέων, μελών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 


Τα καθαρά έσοδα του Τουρνουά θα διατεθούν για την αναβάθμιση των υποδομών του κατασκηνωτικού χώρου της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού στις Πλάτρες, αλλά κυρίως για να βοηθηθούν άπορα παιδιά έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας. Για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων αυτών, ούτως ώστε να καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες των παιδιών, αλλά και ενισχύοντας το σημαντικό και πολύπλευρο παιδαγωγικό έργο που επιτελείται σε αυτές, η Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε και χορηγία ύψους €30.000.

 


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικοί και γονείς συναντιούνται ποδοσφαιρικά για να τιμήσουν τη μνήμη και την προσφορά ενός ακούραστου εθελοντή της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση των μαθητών του τόπου μας. Παράλληλα, τόνισε ότι με το τουρνουά αυτό ενισχύεται η συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλεται για αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού, η οποία τιμής ένεκεν φέρει το όνομα του Πολύκαρπου Βλάχου.

 


Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού Σωτήρης Χριστοφή, ο οποίος είπε ότι στο τουρνουά εις μνήμη του Πολύκαρπου Βλάχου συμμετείχαν 16 ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των ομάδων Α΄ κατηγορίας της Λεμεσού, από γονείς, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και από εκπαιδευτικούς.

 

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για αναβάθμιση υποδομών του κατασκηνωτικού χώρου της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού στις Πλάτρες, ενώ θα βοηθηθούν άπορα παιδιά ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας.

 


Τέλος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, ο  Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας και ο Γραμματέας της ΠΟΕΔ Λεμεσού Ανδρέας Ξενοφώντος, σε δηλώσεις τους, επισήμαναν την τεράστια προσφορά του Πολύκαρπου Βλάχου σε εθελοντικές δράσεις, στον τομέα της παιδείας και της εκπαίδευσης, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νικηφόρου είναι «ένας ιερός σκοπός αφιερωμένος σε έναν άνθρωπο που το αξίζει».

 


Ο αείμνηστος Πολύκαρπος Βλάχος, ο οποίος έχασε την ζωή του το 2015 σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού, για δεκαετίες υπήρξε ενεργό μέλος των οργανωμένων γονέων, στηρίζοντας τόσο τα παιδιά και τους γονείς αλλά και ευρύτερα τα σχολεία της Κύπρου από διάφορες επάλξεις.
Ανέπτυξε πλούσια εθελοντική δράση, υπηρετώντας από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Λεμεσού.
 

Διαβάστηκε 532 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top