Για 5η συνεχή χρονιά, το μεγαλύτερο υπαίθριο streetball τουρνουά της Κύπρου, «Limassol 3on3», με το δυναμικό χαρακτήρα του, λαμβάνει χώρα στην αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, στο μόλο Λεμεσού, από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου.

 

Η φετινή διοργάνωση, θεωρήθηκε ως το μεγαλύτερο καλαθοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στο νησί μας, αφού απαριθμεί περισσότερες από 160 ομάδες που έλαβαν μέρος. Σε διάσκεψη Τύπου, ο εκ των διοργανωτών, Ευριπίδης Μάνουλος, αναφέρει ότι στην κατηγορία Elite, συμμετείχαν ομάδες από τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία και την Ευρώπη.

 

 

Οι τέσσερις νικητές των αγώνων της κατηγορίας Elite, θα συμμετάσχουν μαζί με την καλύτερη κυπριακή συμμετοχή στον 2ο Limassol 3x3 Challenger που διοργανώνεται το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου. H ομάδα που θα νικήσει στην κατηγορία Elite, θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας, στη Τσεχία. Συγκεκριμένα, οι επτά κατηγορίες της διοργάνωσης είναι, η Elite Limassol 3on3, η Ερασιτεχνική κατηγορία Limassol 3on3, το εταιρικό πρωτάθλημα κοινωνικής ευθύνης Limassol 3on3, το Medochemie Wheelchair Games, το soeasy Female Battles, το soeasy U-15 Female Battles και το soeasy Youth Games.

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου, η 2η δωρεάν εκπαιδευτική ημερίδα διαιτησίας για διαιτητές και κριτές καλαθόσφαιρας, ενώ, στις 9 Ιουνίου θα γίνει το 2ο εκπαιδευτικό "καμπ" καλαθοσφαίρισης (Bank of Cyprus 3on3 Youth Camp), που στοχεύει στη δωρεάν εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο συγκεκριμένο άθλημα.

 

 

Ο κ. Μάνουλος υπενθύμισε την πρόσφατη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Cyprus 3on3 με την Κυπριακή Ομάδα Καλαθοσφαίρισης και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως, μέσα από την μέχρι πορεία των διοργανώσεων 3on3 και τη συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, προωθείται η ανάπτυξη του ολυμπιακού αυτού αθλήματος στη χώρα μας.

 

Τη στήριξη τους προς το θεσμό του Limassol 3on3, εξέφρασαν σε χαιρετισμούς τους, ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Άθως Αντωνίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής.

Διαβάστηκε 940 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top