Ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσα από την άθληση και τη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου, κυρίως των νέων, με αθλητικές δραστηριότητες, προχώρησε πριν λίγους μήνες στη σύσταση Αθλητικού Γραφείου.

 

Σε διάσκεψη τύπου ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως με στόχο την προώθηση των στόχων που τέθηκαν, ο Δήμος προχώρησε στη σύσταση του Αθλητικού Γραφείου, μετά από την παραχώρηση, από τον ΚΟΑ, των δυο Λεμεσιανών πρωταθλητών στην κολύμβηση και στο στίβο, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννη Ζησιμίδη. Πρόσθεσε δε ότι το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού έχει ρόλο και λόγο να παίξει στους σχεδιασμούς του δήμου που σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπως η αναβάθμιση του ΓΣΟ και η δημιουργία αθλητικού μουσείου, η προώθηση του κοινωνικού μαζικού αθλητισμού σε πάρκα συνοικιών, που θα αναβαθμιστούν κατάλληλα με χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ, η αναβάθμιση του γηπέδου του "Αετού" και του γηπέδου "Αναγέννησης", καθώς και στην ετοιμασία πρότασης προς τον ΚΟΑ για δημιουργία κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, στην Αγία Φύλα.

 

«Πιστεύουμε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για να παραχθεί έργο είναι η εξειδίκευση και η αποκέντρωση", σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης και συμπλήρωσε ότι «η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είναι η μέχρι σήμερα πετυχημένη λειτουργία του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου, Λοΐζος Μαυρουδής, αναφέρθηκε σε "αθλητομάνα πόλη", ενώ τόνισε ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντεπεξέλθει ο δήμος στις αθλητικές απαιτήσεις και δραστηριότητες, χωρίς τη σύσταση ενός Αθλητικού Γραφείου.

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη συνεργασία αλλά και τους δυο πρωταθλητές, που ανέλαβαν το Αθλητικό Γραφείο του δήμου, παράλληλα καλώντας τους να δημιουργήσουν εκείνους τους πυλώνες που να καθιστούν πλέον την άσκηση τρόπο ζωής στην πόλη. Στους πέντε κεντρικούς πυλώνες δράσης του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού, έκανε αναφορά η Μαρία Παπαδοπούλου, οι οποίοι σχετίζονται με την ενεργοποίηση πολιτών για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τη δημιουργία αθλητικών εκδηλώσεων, τη στενή συνεργασία με σχολεία, τη δημιουργία ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων άσκησης και υγείας και την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σωματικές αναπηρίες. «Με όραμα τη διάδοση των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθε σε όλο το φάσμα των δράσεων μας και την προώθηση των ωφελημάτων υγείας τα οποία προσφέρει η άσκηση, έχουμε σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών και ειδικότερα των παιδιών, για συμμετοχή στον αθλητισμό ως κανονική καθημερινή δραστηριότητα», πρόσθεσε.

 

Ακολούθως, ο Γιάννης Ζησιμίδης υπογράμμισε πως στόχος είναι η άμεση και διαρκής προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης μέσα από την Παιδεία, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών αλλά και όλων των πολιτών σε νέες τοπικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του γραφείου. Συνέχισε λέγοντας πως «ήδη το Αθλητικό Γραφείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη αθλητική εκδήλωση, στις 19 Μαΐου, με τίτλο "Limassol Sports Festival", η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης και θα περιλαμβάνει 23 αθλήματα, το ΑΓΟ και αδειούχα γυμναστήρια της Λεμεσού». Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζησιμίδης ανέφερε ότι το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού οργάνωσε, τους τελευταίους δυο μήνες, μια σειρά διαλέξεων σε 11 λύκεια και γυμνάσια της πόλης, με θέμα "Άσκηση στα Γυμναστήρια και η Σωστή Χρήση Συμπληρωμάτων Διατροφής και Οι Απαγορευμένες Ουσίες - Ναρκωτικά".

 

Τέλος, όπως επισημάνθηκε, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού προγραμματίζει να έρθει σε επικοινωνία με αθλητές πρότυπα της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν ενεργά στην προώθηση του αθλητισμού, ενώ ήδη την πρόθεσή του για συνεργασία προς το σκοπό αυτό έχει εκφράσει ο αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

Διαβάστηκε 1495 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top