Τη διαβεβαίωση πως η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία, έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως οι ίδιοι, οι προπονητές και οι συνοδοί τους, αποτελούν για όλους μοναδική πηγή έμπνευσης.
 


Σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης των  Παραολυμπιακών αθλητών και προπονητών που συμμετείχαν σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες, το 2018, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως σήμερα τιμούμε τους αθλητές με το μεγαλύτερο κουράγιο, τους αθλητές με την πιο βαθιά πίστη στις δυνατότητες τους και στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.


 
"Το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή εκδήλωση, υπερβαίνει κατά πολύ τα όσα σπουδαία εκπροσωπεί ο αθλητισμός και τα ιδεώδη του και συνιστά ένα μάθημα ζωής για όλους μας", ανέφερε και πρόσθεσε "τιμούμε απόψε τους αθλητές και προπονητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς παραολυμπιακούς αγώνες, απονέμοντας βραβεία σε όσους κατέστησαν την αναπηρία τους δύναμη και υπερασπίστηκαν στον αθλητικό στίβο την αυτοεκτίμησή τους".
 


Πρόσθεσε ότι το σημαντικό μήνυμα που στέλνεται προς όλους μας, δεν αφορά μόνο τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις "για τις οποίες είμαστε περήφανοι", αλλά αφορά σε επιτεύγματα που μιλούν πολύ περισσότερο προς όλους τους πολίτες που δεν στερούνται κινητικών δυνατοτήτων και επισημαίνουν με έμφαση πως η άσκηση, είτε για αναψυχή, είτε για πρωταθλητισμό, είναι υποχρέωση προς τον ίδιο τον εαυτό μας.


 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως τόσο οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες με το ταλέντο τους, την αποφασιστικότητα, τη θέληση και το θάρρος τους, όσο και οι προπονητές και συνοδοί τους, με τις επιστημονικές τους γνώσεις, την αγάπη, την υπομονή, την επιμονή, αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της ζωής, υπενθυμίζοντας το πραγματικό νόημα του αθλητικού ιδεώδους, μέσα από μία διοργάνωση όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές.


 
Οι αθλητές αυτοί, συνέχισε, με το μοναδικό τους παράδειγμα, αλλά και οι συνοδοί τους, αποτελέσουν για όλους εμάς μια μοναδική πηγή έμπνευσης, καθώς και η τρανή απόδειξη πώς για όποιον αγωνίζεται με όλη τη δύναμη της ψυχής του, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη.
 


Διαβεβαιώνοντας ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους προέτρεψε να εξακολουθήσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό να υπηρετούν, "δυναμικά και ανυποχώρητα" τις ανθρώπινες αξίες του παραολυμπιακού κινήματος.


 
Σημείωσε ακόμη πως στο πλαίσιο στήριξης τους, υλοποιείται το σχέδιο για την Επαγγελματική Αποκατάσταση Αθλητών που λαμβάνουν τον τίτλο του Παραολυμπιονίκη ή Ολυμπιονίκη ή έχουν κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες.


 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση του για τη χαρά που οι αθλητές θα μας δώσουν, μέσα από τη δική τους προσπάθεια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2020.


 
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού για θέματα του ελληνισμού της Διασποράς Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ), Αντρέας Καμαρλίγγος.


 
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές Καρολίνα Πελενδρίτου, Αντώνης Αρέστη, Βίκτωρας Πενταράς, Χρίστος Μίσος, Σωτήρης Χριστοφόρου, ο Ευριπίδης Γεωργίου, Νεόφυτος Νικολάου, Ανδρέας Ποταμίτης, Παντελής Καϊλής και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ενώ τιμήθηκαν και οι αθλητές Alaa Esmail και ο Raper Esmail, που έφτασαν ως πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ αντίστοιχα, και έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα ένταξης προσφύγων/ αιτητών ασύλου με αναπηρία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 969 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top