Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιούν 18 παιδιά Ελληνοκυπριακών οικογενειών που αγωνίζονται στην ιστορική παιδική ομάδα ποδοσφαίρου Παγκύπριος – Ελευθερία της Νέας Υόρκης.

 

Η ποδοσφαιρική ομάδα, που αποτελείται από νεαρούς 15 – 17 χρόνων, βρίσκεται στην Κύπρο για σκοπούς προετοιμασίας και φιλικών αγώνων με ομάδες νέων κυπριακών ομάδων.

 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των παιδικών ομάδων Παγκύπριος Ελευθέρια Νέας Υόρκης, Νίκος Τζιάζας, ανέφερε ότι ο Παγκύπριος – Ελευθερία της Νέας Υόρκης δεν αποτελείται μόνο από μια ομάδα, αλλά υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες ξεκινούν από ηλικία 6 ετών μέχρι 19 ετών. Όπως σημείωσε ο κ. Τζιάζας,  οι 10 αυτές ομάδες αποτελούνται περίπου από 200 παιδιά.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ερωτηθείς για την επίσκεψή τους στο νησί μας, ο πρόεδρος των παιδικών ομάδων Παγκύπριος Ελευθέρια Νέας Υόρκης ανέφερε πως είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχουν αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με το σωματείο τους και με την Ομοσπονδία Κυπριακών Σωματείων Αμερικής.

 

«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι και πολιτιστικό και αθλητικό και με το οποίο δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά των αποδήμων να επισκεφθούν την Κύπρο, να δούνε τα αξιοθέατα της Κύπρου, να δούνε την Πράσινη Γραμμή, να δούνε τα μνημεία, τα μουσεία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιάζας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Παγκύπριου Ελευθέρια Νέας Υόρκης αντιμετώπισε τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, τη δική μας ποδοσφαιρική ομάδα νέων του Άρη Λεμεσού, σε ένα αξέχαστο φιλικό αγώνα.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Ελευθερίας Νέας Υόρκης:

Ο Παγκύπριος-Ελευθέρια Νέας Υόρκης (αγγλικά: New York Pancyprian-Freedoms) είναι ελληνοκυπριακός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τη συνοικία "Τζαμάικα" του Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1974 και αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Κοσμοπόλιταν Σόκερ Λιγκ (Cosmopolitan Soccer League - CSL) της Νέας Υόρκης, που είναι μέλος της USASA/Region I (United States Adult Soccer Association), της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που διοικεί ένα δίκτυο τοπικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, που αντιστοιχούν στο πέμπτο επίπεδο της αμερικανικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας.

Έχει κυανόλευκα χρώματα και αγωνίζεται στο Στάδιο Μπέλσον (Belson Stadium) χωρητικότητας 2.600 θεατών, το οποίο βρίσκεται στο πανεπιστημιακό κάμπους του St. John's University. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο ΗΠΑ και έχει λάβει μέρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Β. Αμερικής.Παράρτημα του Παγκύπριου-Ελευθέρια υπήρξε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος "Ελευθερία Ν. Υόρκης" (New York Freedom), ο οποίος λειτούργησε ως θυγατρικό σωματείο από το 1999 ως το 2003.

 

Διαβάστηκε 1473 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top