Με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, υπό τον τίτλο «Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο δημοτικό κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας»,  η πρώτη επετειακή συναυλία για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με δήμους.

 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια εθνικής παλιγγενεσίας, με τον Διονύση Σαββόπουλο.
 
«Με τις μουσικές, τον ποιητικό λόγο και τη σκηνική γοητεία του μεγαλώσαμε, αρκετές γενιές μέχρι τώρα», είπε, και πρόσθεσε ότι «ο ήχος κι ο στίχος του ντύνουν την περιπέτεια της ύπαρξης και τις διαδρομές μας και μιλάνε και σήμερα στους νέους, αλλά και σε όσους θα ακολουθήσουν ακόμα. Νομίζω για πάντα».


Ο κ.Προδρόμου κάλεσε όλους να τραγουδήσουν με τον Διονύση Σαββόπουλο «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «γι’ αυτά τα 200 χρόνια, για τις χιλιάδες χρόνια πιο πριν και τις χιλιάδες χρόνια που έρχονται».


Η Λεμεσός ήταν ο πρώτος σταθμός της επετειακής αυτής συναυλίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου 1821 – 2021.


Την Κυριακή, η συναυλία μεταφέρθηκε στο αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολής Τυφλών) στη Λευκωσία και τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Δημοτικό Μέγαρο), στην Πάφο.


Στις συναυλίες συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο «Διάσταση», η Φιλαρμονική Ορχήστρα Μέσα Γειτονιάς και η Λαϊκή Ορχήστρα. Μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» τραγουδούν ο Δημήτρης Φανής και η Αννίτα Κωνσταντίνου.   


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 187 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top