Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν και φέτος στις 25 - 27 Νοεμβρίου το 8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase 2021, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

 

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης  αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας, τόσο στο κοινό της Κύπρου όσο και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων καθώς και εκπαιδευτικών δράσεων.

 

Θα διοργανωθούν και φέτος συζητήσεις με προσκεκλημένους από τη διεθνή μουσική βιομηχανία, που θα έχουν ως επίκεντρο την ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

 

8CyprusJazz-ypovsimmet3

 

Στη διοργάνωση θα προσκληθούν επισης ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, και επαγγελματίες της διεθνής μουσικής βιομηχανίας, με στόχο τη γνωριμία και επαφή με τη μουσική σκηνή της Κύπρου. Πρωταρχικός στόχος είναι η μετέπειτα μετάκληση Κυπρίων καλλιτεχνών για συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο.

 

Για το σκοπό αυτό καλούνται τα ενδιαφερόμενα μουσικά σχήματα όπως αποστείλουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από την ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (http://enimerosi.moec.gov.cy/e/apy), του Θεάτρου Ριάλτο (www.rialto.com.cy) και την ιστοσελίδα του Showcase (www.cyprusjazzworldmusicshowcase.com).

 

8CyprusJazz-ypovsimmet2

 

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί από τους διοργανωτές, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα μουσικά σχήματα συμμετέχουν στο φεστιβάλ με αυθεντική και πρωτότυπη μουσική που κινείται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής (jazz, world, ethnic, electro κτλ.).
2. Κάθε μουσικός που θα συμμετάσχει στο Showcase θα λάβει συμβολική αμοιβή ύψους €150. Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν τα έξοδα διοργάνωσης, τον ήχο-ηχολήπτη, φωτισμό, έντυπα, προβολή. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή κανενός μουσικού σε πέραν των δύο μουσικών σχημάτων.  Στην περίπτωση αυτή η αμοιβή διαμορφώνεται στα €200.
3. Σε περίπτωση που σε κάποιο μουσικό σχήμα που επιλεγεί, συμμετέχει ένας ή περισσότεροι μουσικοί που έχουν ως μόνιμη έδρα το εξωτερικό, οι διοργανωτές δύναται να επιχορηγήσουν το σχήμα με ένα ποσό μέχρι €250, για το συνολικό κόστος αγοράς όλων των εισιτηρίων που θα απαιτηθούν. Το ποσό αυτό θα δοθεί μαζί με την αμοιβή των μουσικών, με απαραίτητη την παρουσίαση νόμιμης απόδειξης/τιμολογίου. Σημειώνεται ότι δεν θα καλύπτονται οποιαδήποτε έξοδα μετακίνησης στην Κύπρο, διαμονής, διατροφής κλπ. 
4. Η επιτροπή αξιολόγησης και επιλογής των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι τριμελής και θα απαρτίζεται από ένα εκπρόσωπο εκ μέρους των διοργανωτών Θεάτρο Ριάλτο και Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, και τον Διαχειριστή του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης. Ο αριθμός των μουσικών σχημάτων δεν θα υπερβαίνει τα οκτώ (8). Οι διοργανωτές μπορούν να επιλέξουν κάποιο μουσικό σχήμα για να παρουσιαστεί σε τυχόν παράλληλη εκδήλωση στα πλαίσια του Showcase.
5. Η σύνθεση των μελών κάθε μουσικού σχήματος που θα λάβει μέρος είναι σταθερή όπως δηλώνεται στην αίτηση συμμετοχής (δηλ. ονοματεπώνυμο - μουσικό όργανο). Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερα των δύο μουσικών σχημάτων. 
6. Το πρόγραμμα και η σειρά εμφάνισης κάθε συγκροτήματος καθορίζεται από τους διοργανωτές. Η χρονική διάρκεια εμφάνισης δε θα ξεπερνά τα 30 λεπτά.
7. Τα μουσικά σχήματα που θα λάβουν μέρος θα συμμετέχουν και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.
8. Οι συναυλίες ηχογραφούνται, μαγνητοσκοπούνται και φωτογραφίζονται με ευθύνη των διοργανωτών, που δύνανται να χρησιμοποιήσουν το σχετικό υλικό για σκοπούς προώθησης και προβολής (όχι εμπορική χρήση). Σε κάθε μουσικό σχήμα παραδίδεται αντίγραφο του υλικού αυτού.
9. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα αφορούν ζωντανές ή ψηφιακές εμφανίσεις και οι συντελεστές συμφωνούν στην υλοποίηση τους σε απευθείας σύνδεση και μετάδοση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Θεάτρου και τα μέτρα σχετικά με τον COVID-19.

 

Διαβάστηκε 136 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top