Η Κύπρος υπέγραψε την Παρασκευή τη Σύμβαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) σχετικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς για την κοινωνία, η οποία είναι γνωστή και ως Σύμβαση Φάρο, όπως ανακοινώθηκε από το ΣτΕ.


Η Σύμβαση βασίζεται στην ιδέα ότι η γνώση και η χρήση της κληρονομιάς αποτελούν μέρος του δικαιώματος του πολίτη να συμμετέχει στην πολιτιστική ζωή, όπως ορίζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει το ΣτΕ.


Το κείμενο της Σύμβασης παρουσιάζει την κληρονομιά, τόσο ως πηγή ανθρώπινης ανάπτυξης, ενίσχυσης της πολιτιστικής πολυμορφίας και προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου, όσο και ως μέρος ενός μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στις αρχές της αειφόρου χρήσης των πόρων.


Η Σύμβαση-πλαίσιο άνοιξε για υπογραφές στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας, τον Οκτώβριο του 2005 για τα κράτη μέλη του ΣτΕ, την ΕΕ, καθώς και για μη κράτη μέλη. Μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί συνολικά από 26 κράτη, έξι εκ των οποίων δεν την έχουν κυρώσει ακόμη.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 111 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top