Πολιτιστικό οξυγόνο αποτελούν οι διαδικτυακές παραστάσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, με αφορμή τη χθεσινή μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών και καλεί την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει τα θέατρα.


Σε ανακοίνωση του, ο Νίκος Νικολαϊδης συγχαίρει την ΠΑΣΥΝΕΚ για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει τις δυο ολοήμερες διαδικτυακές παραστάσεις, χθες και το ερχόμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, τους οποίους επίσης ευχαριστεί και συγχαίρει.

«Είναι με ιδιαίτερη τιμή και με μεγάλη χαρά που ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο σε αυτές τις εκδηλώσεις και ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΕΚ, φίλο Γιώργο Γιωργαλλέττο που μας έκανε αυτή την πρόταση», προσθέτει.
 
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λεμεσού σημειώνει πως δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις για να στηριχτούν οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού «που έχουν μείνει εκτεθειμένοι και αβοήθητοι εν μέσω πανδημίας».


Υπογραμμίζει δε ότι «μια πολιτεία, μια κοινωνία, οφείλει έμπρακτα να δείχνει το σεβασμό και τη στήριξη προς τους ανθρώπους του πολιτισμού, ως ελάχιστη ανταπόδοση της τεράστιας προσφοράς τους προς τον τόπο και προς το ευ ζην όλων μας».
 
Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για έμπρακτη στήριξη προς τους καλλιτέχνες και πως «θα δείξουν και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επίσημοι φορείς του κράτους».


Λέγοντας ότι αυτές οι παραστάσεις «είναι πολιτιστικό οξυγόνο για όλους μας, κάτι περισσότερο από απαραίτητο, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του εγκλεισμού και της απομόνωσης», ο κ.Νικολαϊδης θεωρεί πως «ήταν και εξακολουθεί να είναι τεράστιο λάθος το κλείσιμο των θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας».
 
«Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τα θέατρα και τον πολιτισμό», αναφέρει και προσθέτει ότι «με τη λήψη κατάλληλων μέτρων τα θέατρα μπορούν και πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσουν και θα πρέπει η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει αυτή την απόφαση».


ΚΥΠΕ


 

Διαβάστηκε 478 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top