Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αυτά τα οποία θα έχουν, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής.


Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ενημερώθηκε την Τετάρτη αναφορικά  με την προώθηση ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης για τη λειτουργία των ωδείων.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως για πάρα -πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό στην λειτουργία των ωδείων και γινόντουσαν πράγματα και θαύματα . 
 
«Ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός μεταξύ τους οδήγησε πάρα πολλά ωδεία στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα δεν μπορέσαμε να ρυθμίσουμε και η αδυναμία αυτής της μη ρύθμισης, οφειλόταν στις κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν στα πλαίσια των ωδείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα. Σήμερα σκοπός της εγγραφής του θέματος ήταν ακριβώς να καθορίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε. Δεσμεύτηκε το Υπουργείο ότι θα φέρει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα αυτά τα οποία θα έχουν», συμπλήρωσε.


Άρα, λοιπόν, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη.
«Ευχόμαστε το συντομότερο από την πλευρά του το Υπουργείο να καταθέσει το κείμενο και να αρχίσει αυτή η διαβούλευση», πρόσθεσε
 
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου 
Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε και τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας του 2021 Νόμος του 2020».
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι «είναι με χαρά πραγματικά που είδαμε έναν Οργανισμό Νεολαίας να συζητά ή να αναλύουμε τον προϋπολογισμό του, μάλιστα με μια δαπάνη από πλευράς του κράτους περίπου 3 εκατομμύρια, ενώ ο προϋπολογισμός να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια».
 
«Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου από μόνος  του να συμπληρώνει με δική του δημιουργική δραστηριότητα το υπόλοιπο το αναγκαίο του προϋπολογισμού του. Για αυτό έχουμε εκφράσει όλη η Επιτροπή τα συγχαρητήρια μας για τη θετική δράση του Οργανισμού Νεολαίας», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση από πού συμπληρώνει τον προϋπολογισμού του ο Οργανισμός Νεολαίας, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι είναι από προγράμματα, ερευνητικά έργα, αλλά κυρίως από προγράμματα της ΕΕ.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 295 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top