Ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου, λόγω των περιοριστικών μέτρων, έτυχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής από αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, ενώ λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για στήριξη μέσω επιδόματος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών ενημέρωσε τον Αδάμο Αδάμου για «την κρισιμότητα της κατάστασης καθώς και για τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουν οι καλλιτέχνες, παραδίδοντας του σχετική επιστολή με εισηγήσεις προς αντιμετώπιση της».  


Σημειώνεται πως ο  Πρόεδρος της Βουλής ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της ΠΑΣΥΝΕΚ και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου, ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της αντιπροσωπείας.
 

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο  Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι βλέπει θετικά το πρώτο αίτημα των καλλιτεχνών, που είναι η άμεση καταβολή επιδόματος και ότι αυτό θα τροχοδρομηθεί σύντομα, ενόψει και της γιορτινής περιόδου.  
 


Η ΠΑΣΥΝΕΚ θεωρεί ότι έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα που δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες της προκειμένου να βελτιωθούν οι «εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, που βιώνει ο καλλιτεχνικός κόσμος».
 

 

Τέλος, εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Πρόεδρο της Βουλής για την κατανόηση και τη στήριξη του και υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, «γιατί ο πολιτισμός μας αφορά όλους».

 
ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 182 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top