Aναδημοσίευση από «ΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΑΡΑΘΥΡΟ» της Βάλιας Καϊμάκη, σελ 02/28

 

Διάβασα την είδηση ότι το Playstation ξεπούλησε. Ότι δεν υπάρχει ούτε ένα να αγοράσεις. Από αυτήν την εβδομάδα περιμένουμε το «δεύτερο κύμα» (για δες που πλέον το μυαλό μας πάει απευθείας στον κορωνοϊό) για να εφοδιαστούν τα καταστήματα για τη χριστουγεννιάτικη σεζόν. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Τζιμ Ράιαν, δήλωσε: «Πουλήθηκαν όλα. Εντελώς όλα. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς να προσπαθώ να εξασφαλίσω ότι το προϊόν θα είχε μία καλή υποδοχή. Και σήμερα περνάω ακόμα περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να αυξήσω την παραγωγή για να ικανοποιήσω τη ζήτηση». Τι τραβάνε και οι πλούσιοι, όμως…

Σήμερα υπάρχουν ανά τον κόσμο 115 εκατ. κονσόλες PS4 και δεν ξέρω μήπως υπάρχει και καμιά ξεχασμένη PS3 (σίγουρα κάπου «ανακυκλώνονται». Άλλωστε, αν θες να παίζεις τα παλιά παιχνίδια, κανείς δεν σε εμποδίζει). Αυτές πουλήθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια από τις 15 Νοεμβρίου 2013 που κυκλοφόρησε. Ο Τζιμ Ράιαν δεν μου έχει εμπιστευτεί τους στόχους της εταιρείας, αλλά φαντάζομαι ότι είναι να τις αντικαταστήσει όλες σταδιακά. Έκανα λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό και με μέση τιμή 450 (400 έχει η digital edition -χωρίς οπτικό δίσκο- και 500 η άλλη) μου βγάζει 51,75 δις. Επειδή μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω, ρώτησα τον ειδικό και στην αρχή εισέπραξα το κλασικό «άσε μας ρε μάνα, έχω διάβασμα» (αν έχετε παρατηρήσει έχουν διάβασμα μόνο όταν τους μιλάς, όλες τις άλλες ώρες είναι στο PS4…. ή στο κινητό... ή στον υπολογιστή... ή κάπου αλλού τέλος πάντων). «Μία ερωτησούλα μόνο», επέμεινε η αθάνατη Ελληνίδα μάνα. «Γιατί κάποιος να πάρει PS5 τώρα; Γιατί ξεπούλησαν;»

«Για τον ίδιο λόγο που κάποιος αγοράζει κάθε χρόνο καινούργιο iPhone», απάντησε. «Γιατί είναι ψώνιο». «Κάτσε βρε παιδί μου, δεν μπορεί, κάτι καλό θα έχει η καινούργια» (εμμονή εγώ μέχρι που υποχώρησε).

«Εάν έχεις 4Κ τηλεόραση, τα γραφικά θα βγαίνουν καλύτερα. Αλλά μέχρι να κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις παιχνιδιών προσαρμοσμένες στην καινούργια κονσόλα, δεν θα δεις μεγάλη διαφορά. Γι’ αυτό μόνο οι φανατικοί του Playstation έτρεξαν τώρα, αυτοί που πρέπει να έχουν ό,τι καινούργιο βγαίνει. Και μη μασάς. Διαφημιστικό κόλπο είναι κι αυτό. Το γεγονός ότι ξεπούλησε δημιουργεί την επιθυμία να το πάρεις κι εσύ».
Αυτό ήταν μάλλον για να σταματήσει η συζήτηση, αλλά, ως γνωστόν, δεν μασάμε: «Εμείς θα πάρουμε;». «Ναι, αλλά αργότερα. Για την ώρα μόνο 2-3 καινούργια παιχνίδια κυκλοφορούν. Το spider-man remastered, το spider-man Miles Morales και το Demon’s souls, αν θυμάμαι καλά. Θα έχει λοιπόν νόημα να αγοράσεις PS5 όταν θα βγουν τα παιχνίδια που θα είναι προσαρμοσμένα πάνω της, όταν ας πούμε βγει το FIFA 21 και το καλύτερο FIFA 21 θα είναι για PS5». Νταξ, τουλάχιστον το προσδιορίσαμε χρονικά να ετοιμάζομαι.

Διαβάστε την συνέχεια στον Πολίτη της Κυριακής (29.11.2020) που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα.

Διαβάστηκε 509 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top