Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού («Συντονιστικού»). Παρόντες ήταν αρκετά από τα Σωματεία Μέλη του Συντονιστικού τα οποία με τις παρεμβάσεις και εισηγήσεις συνέτειναν στο μέγιστο στην επιτυχία των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

 


Κατά τη διάρκειά της, αναφέρθηκαν στο έργο του Συντονιστικού, όπως τη δημιουργία του Ταμείου Πολιτισμού και στην Πολιτιστική Χαρτογράφηση της Λεμεσού, η οποία σημείωσαν βρίσκεται προς το τέλος. Μάλιστα, κάλεσαν τους πολίτες εάν ενδιαφέρονται να κατεβάσουν το application Limassol Cultural Mapping (στο Play Store) στο οποίο βρίσκονται καταχωρημένοι αρκετοί πολιτιστικοί φορείς. Όπως τονίζουν, το έργο αυτό και ο χάρτης θα βοηθήσει να είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της Λεμεσού είτε αυτοί είναι οργανωμένοι είτε όχι, ακόμη και μεμονωμένα άτομα - καλλιτέχνες, φωτογράφοι, συγγραφείς, μουσικοί, χορευτές κλπ.

 


Επίσης, το Συμβούλιο συζήτησε διάφορες λύσεις για την αναγκαστική μετακίνηση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε ένα μόνιμο οίκημα. Το Συντονιστικό τα τελευταία δέκα χρόνια δέχθηκε πολλές πιέσεις από τους ιδιοκτήτες, μέχρι και κατάθεση δικαστικής αίτησης για την απομάκρυνσή του από το υφιστάμενο κτίριο.

 


Ανακοίνωσαν ακόμη ότι σε συναντήσεις που είχε το Συμβούλιο με τον υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπως:


i. Η αύξηση της επιχορήγησης για τα Σωματεία τους σε οργανωτική δομή και λειτουργικά έξοδα
ii. Την στέγαση των πολιτιστικών οργανώσεων της πόλης μας
iii. Τη δημιουργία Σπιτιού του Καλλιτέχνη
iv. Την ετήσια συνάντηση με τα μέλη του Συντονιστικού
v. Το θέμα των ανέργων καλλιτεχνών και την κατοχύρωσή τους
Λόγο έκαναν και για το ρόλο του Συ- ντονιστικού, αλλά και για τις άρτιες σχέσεις που αυτό έχει με το Δήμο Λεμεσού.  
Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:
1. Αλεξάνδρου Εύρος - Πρόεδρος
2. Παϊσάνος Κλείτος - Αντιπρόεδρος
3. Αντωνιάδου –Χριστοφίδου Άνδρη - Γραμματέας
4. Ιωαννίδου Βούλα - Ταμίας
5. Αθηνοδώρου Βύρωνας - Μέλος
6. Ιερείδης Ανδρέας - Μέλος
7. Ιωαννίδης Άκης - Μέλος
8. Καντούνα Ερατώ – Μέλος
9. Κίζας Πέτρος - Μέλος
10. Μελίδης Χριστάκης - Μέλος
11. Φούτρου Θεοδώρα – Μέλος
12. Χαραλαμπίδης Νεόφυτος – Μέλος, Εκπρόσωπος Δήμου Λεμεσού
13. Αναξαγόρου Νάτια – Μέλος, Εκπρόσωπος Δήμου Λεμεσού.

 


Τέλος, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συντονιστικού ευχαριστούν θερμά τα απερχόμενα μέλη του κ. Δώρο Ιερόπουλο και κα. Γεωργία Ντέτσερ για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του πολιτισμού.

 

Διαβάστηκε 193 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top