Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Κ.Π. Κυριάκου

Μόλις έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημα της Ράνιας Ιακώβου, με τίτλο «30» από τις εκδόσεις Αιγόκερως. Η Ιακώβου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε ελληνική φιλολογία και επιμέλεια κειμένου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Jean Moulin Lyon 3 στη Γαλλία.


Συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές με την ιδιότητα της ερευνήτριας και της δραματουργού και εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης.


Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται ένας κόσμος ζοφερός· ένας κόσμος ανισοτήτων, αδικίας και εκμετάλλευσης των αδυνάμων. Η αλλοτρίωση στις σύγχρονες κοινωνίες αποτελεί το ευρύτερο ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται το έργο. Ο ήρωας, στα πλοκάμια ενός δόλιου συστήματος, παρασύρεται από τα θέλγητρα του χρήματος και της εξουσίας, παλεύει, παίζει και χάνει. Η μεγαλύτερη απώλεια, ωστόσο, δεν είναι υλική… Πρόκειται για μια ρεαλιστική δυστοπία, όπου ο άνθρωπος, παθητικός διεκπεραιωτής αλλότριων βουλήσεων, συνειδητοποιεί, όταν πια είναι πολύ αργά, ότι οι επιθυμίες του τού είχαν επιβληθεί «έξωθεν».


Το βιβλίο «30» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία Κ.Π. Κυριάκου, τηλ: 25 747555.

Διαβάστηκε 358 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top