Έκθεση τέχνης με τίτλο «Dance of Flowers», πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα τέχνης της διάσημης καλλιτέχνιδας Olga Tregubova καθώς και των μαθητριών της Vera Bulenkova και Daria Malik, που ήταν παρούσες στην εκδήλωση. 

 

Η Olga Tregubova χαρακτηρίζεται ως η «καλλιτέχνης των λουλουδιών». Τα έργα τέχνης της είναι μη συμβατικά, συναισθηματικά, εμπνευσμένα, καταστρέφουν τα βαρετά στερεότυπα και περιστρέφονται γύρω από το μπουκέτο αγνής παρθένας αγάπης, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρουν στον κήπο των πολύχρωμων φαντασιώσεων. Η Όλγα, είναι διάσημη όχι μόνο για τους πίνακες της, αλλά και για τα ζωγραφισμένα φορέματα. Μάλιστα η ίδια εφηύρε την τεχνική «Tremaltex» που επιτρέπει τη βαφή σε φορέματα, όπως σε καμβά.

 

Η καλλιτέχνιδα γεννήθηκε στη Μόσχα και από το 1995 που ζούσε σε Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα και Βέλγιο, άρχισε να συλλέγει έργα τέχνης διάσημων σύγχρονων ζωγράφων. Το 2012 μετακόμισε στην Κύπρο, πούλησε ολόκληρη τη συλλογή έργων τέχνης της και έχτισε το παρεκκλήσι της Αγίας Ματρώνας. Ένα χρόνο μετά την κατασκευή του, η Όλγα άρχισε να ζωγραφίζει τα δικά της έργα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

Η Vera Bulenkova από τη Μόσχα, δεν είναι επαγγελματίας ζωγράφος. Ήταν δημοσιογράφος στο παρελθόν και τώρα αναγνωρισμένη οικονομική διευθύντρια. Βραβεύτηκε ως Ρωσίδα επιχειρηματίας του 2017, στην κατηγορία στο διορισμό «Company Ambassador». Η Daria Malik κατάγεται από την Αγία Πετρούπολη και ζει στην Κύπρο από το 2011. Η Daria δεν είναι επίσης επαγγελματίας ζωγράφος και άρχισε να φτιάχνει πίνακες πριν από δύο χρόνια. Οι δύο τους εμπνεύστηκαν από τα έργα τέχνης της Tregubova και άρχισαν να δημιουργούν τους δικούς τους πίνακες χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της.

 

Η έκθεση αποτελούσε μέρος του έργου «The World of Unique», το οποίο είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη και την προώθηση νέων ταλέντων - καλλιτεχνών, σχεδιαστών, μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του έργου, είναι να ενημερώσει τον κόσμο για την Κύπρο με τη βοήθεια της βιομηχανίας της τέχνης και μόδας, ώστε να τραβήξει την προσοχή στο νησί, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την κυπριακή σημαία.

Διαβάστηκε 503 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top