Επί τη ευκαιρία της λειτουργίας της νέας της σχολής στη Γερμασόγεια, η Μαρία Διαμαντίδου παραθέτει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Λεμεσός». Με τμήματα μουσικής, χορού και θεάτρου, οι σχολές Diamantidou School of Music, Dance and Drama, έχουν κατορθώσει να βρίσκονται στην κορυφή της επιλογής των Λεμεσιανών.


Τι μαθήματα προσφέρετε στις Σχολές Διαμαντίδου;
Οι σχολές μας προσφέρουν τμήματα μπαλέτου, χορού, θεάτρου, μουσικού θεάτρου, μουσικών οργάνων, τραγουδιού, συγκροτήματα και σύνολα. Όλα τα τμήματά μας είναι για παιδιά άλλα και για ενήλικες. Επίσης, φιλοξενούμε Zumba, Zumbini, Zumba kids, Flamengo, Belly dance, Modeling, Taekwondo και απογευματινή απασχόληση για παιδιά.

diamantidou

Ανοίξατε νέα σχολή στη Γερμασόγεια. Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη περιοχή;
Ήταν μια απόφαση μετά από αυξημένη ζήτηση των μαθητών σε εκείνες τις περιοχές. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να είναι κοντινές οι αποστάσεις και έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα. Αν και αποτελεί δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, ανοίξαμε το νέο κτήριο, με αγάπη, επιμονή και υπομονή, θα πετύχουμε.

 

Συστήστε μας τους καθηγητές σας.
Πιστεύω πως τα άριστα αποτελέσματά μας, τόσο στις παγκύπριες όσο και στις αγγλικές εξετάσεις οφείλονται στη σωστή επιλογή του προσωπικού. Είμαι πολύ τυχερή που στο Τμήμα Μουσικής εκτός από 3 καθηγητές, οι υπόλοιποι υπήρξαν μαθητές της σχολής μου. Μετά τις σπουδές τους σε χώρες της Ευρώπης, ανέλαβαν τη διδασκαλία στους νεότερους μαθητές.
Οι προσοντούχοι καθηγητές μας στη μουσική είναι οι Αντώνης Πάφιος, Γιώργος Γιώρκας, Μαρκέλλα Χατζημιτσή, Ισαβέλλα Σπύρου, Άντρος Χαραλάμπους, Παναγιώτα Χατζηλοΐζου, Γεωργία Κόμπου, Μαρία Παναγιώτου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Σωτήρης Κωνσταντή, Στέλιος Γεωργίου, Κυριάκος Τιμοθέου, Ραφαήλ Χατζημιχαήλ, Νικόλας Ψύλλου, Αλέξανδρος Χαραλάμπους, Τερέζα Αλέκου, Αναστάσης Χαραλαμπίδης, Μάριος
Γεωργίου, Θεοδώρα Μεσολωρά, Σωτηρούλα Τταβά, Χαριτίνη Χαραλάμπους και Χριστίνα Παπασάββα.
Για το θέατρο και το μουσικό θέατρο έχουμε δίπλα μας τις Γεωργία Αργυρού, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Ειρήνη Χριστοφή.
Μπαλέτο και χορό ανέλαβαν οι Μαριλένα Χαραλαμπίδου, Νάγια Δημητρίου, Ραφαέλα Λοΐζου, Ειρήνη Χριστοφή, Κάρολος Δημητρίου και Δέσπω Αυγουστή.
Τα μαθήματα zumba - zubini είναι από την Φιλίππα Κυπριανού.


diamantidou-3

 

Πολλές οι επιτυχίες παιδιών σας στο δημοφιλές show « The Voice». Σχολιάστε μας αυτό το γεγονός και πώς σας κάνει εσάς προσωπικά να αισθάνεστε;
Tα «The Voice» είναι πέντε στο αριθμό, τότε ναι είχαμε μαθητές σε όλα! Φυσικά η παρουσία μου ήταν απαραίτητη, δίπλα στα καμάρια μου. Όλοι τους από μικροί έδειχναν πόσο ταλαντούχοι ήταν. Αξέχαστες ήταν οι στιγμές με Κατερίνα Καμπανέλη, Κυριακή Ηλία, Μαρκέλλα Χατζημιτσή, Νέαρχο Ευαγγέλου και φέτος με την Στέφανη Ιωάννου, η οποία είναι στην ομάδα του Σάκη Ρουβά.


Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μάθημα και για ποιο λόγο;
Γενικά τα τμήματα είναι το ίδιο δημοφιλής, ίσως λίγο πιο πολύ η φωνητική. Αυτό πιστεύω πως συμβαίνει λόγω των τηλεπαιχνιδιών. Επίσης όλοι το θεωρούν εύκολο μάθημα, επειδή νομίζουν ότι δεν έχει διάβασμα. Βεβαία, αυτό δεν ισχύει αφού όπως όλα τα μουσικά όργανα, έτσι και η φωνητική έχει τις ίδιες απαιτήσεις.

diamantidou-2


Κάποιοι πιστεύουν ότι η ασχολία με τα καλλιτεχνικά είναι χάσιμο χρόνου. Ποια τα οφέλη;
Το να ασχολείται κάποιος είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το θέατρο, τον χορό ή την μουσική είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του και όχι χάσιμο χρόνου. Άνθρωπος χωρίς αισθητική αγωγή, δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε να απολαύσει την φύση, άλλα και όσα δημιουργεί ο ίδιος μέσα στη κοινωνία. Μέσα από τη μουσική, τον χορό και το θέατρο, ο άνθρωπος εξωτερικεύει τα συναισθήματα και απελευθερώνει τις δημιουργικές του δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την σκέψη του. Προσωπικά νοιώθω πολύ τυχερή που από ηλικία 5 ετών η ζωή μου περιστρεφόταν γύρω από τις τέχνες και είμαι ευλογημένη που με αυτές μεγαλώνω και τα παιδιά μου.

 

Τι ρόλο παίζουν στη ζωή σας τα βιολογικά σας παιδιά;
Είμαι μια τυχερή μητέρα τριών παιδιών της Σμαράγδας, του Ονησίφορου και της μικρής Φλωρεντίας. Η Σμαράγδα είναι η μεγαλύτερη και έχει ακολουθήσει τα χνάρια μου. Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Αγγλίας και πλέον ανέλαβε το Τμήμα Μουσικού Θεάτρου της σχόλης, τα μαθήματα φωνητικής και σκηνικής παρουσίας. Είμαι σίγουρη ότι η αγάπη της και η εμπειρία της ως performer σε μουσικά θέατρα και γνωστές παράγωγες της Αγγλίας θα στιγματίσουν με ότι καλύτερο την σχολή. Ο Ονησιφόρος σπουδάζει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, άλλα το παθός του είναι το θέατρο και η μουσική. Η μικρή Φλωρεντία είναι η έμπνευσή μου για τη δημιουργία των νέων τμημάτων για παιδιά ηλικίας 2 ετών μαζί με τους γονείς τους. Σκοπός τους, μέσα από δραστηριότητες, τα παιδάκια να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, καθώς επίσης και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

diamantidou-4

 

Ασχολείστε με τον εθελοντισμό εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι χάσιμο χρόνου για εσάς; Τι σας προσφέρει;

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις έχουμε διοργανώσει μέχρι στιγμής, άλλα είναι κάτι που πλέον αποτελεί μέρος της ζωής μας. Μιλάω στον πληθυντικό, επειδή δεν είμαι μόνη μου, σε όλη αυτή την προσπάθεια, άλλα έχω μαζί μου τους μαθητές και τους καθηγητές, που δηλώνουν πάντα παρών σε κάθε πρόσκληση. Θεωρώ ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ένα μέρος της διδασκαλίας.

Διαβάστηκε 2400 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top