Φωτο: Παύλος Βρυωνίδης

 

Αυλαία σήκωσε το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020, στο Θέατρο Ριάλτο. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του covid-19, το Φεστιβάλ άρχισε τις προβολές του θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των θεατών του.

 

Η έναρξη σημειώθηκε με μια σύντομη εναρκτήρια εκδήλωση στον εσωτερικό χώρο του Θεάτρου Ριάλτο, καθώς φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, η καθιερωμένη υπαίθρια εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ηρώων. Αμέσως μετά, το Φεστιβάλ ξεκίνησε επίσημα με τις πρώτες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος, με παραγωγές Κυπρίων και ξένων δημιουργών.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καταρτίζεται από ταινίες μικρού μήκους από 35 χώρες, ενώ έξι παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις πλαισιώνουν τον κυρίως κορμό του. Στη διάρκεια της φεστιβαλικής εβδομάδας, η διεθνής (πενταμελής) κριτική επιτροπή - μέλη της οποίας βρίσκονται στην Κύπρο, ενώ άλλα θα συμμετέχουν διαδικτυακά - παρακολουθεί τις διαγωνιζόμενες ταινίες και θα αποφασίσει για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στη λήξη του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

 

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο.

 

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc20

 

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Κατάλληλο για άνω των 18.
 

 

Διαβάστηκε 202 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top