Ο στιχουργός Πόλυς Κυριάκου διδάσκει τα μυστικά της στιχουργικής μέσα από μια σειρά μαθημάτων που στόχο έχουν να μυήσουν τους μαθητές στον υπέροχο κόσμο των στίχων και της μουσικής.

 

Από την εισαγωγή στην στιχουργική, στις τεχνικές της γραφής και από την έμμετρη προσαρμογή στην συνάντηση των στίχων με τη μουσική, το εργαστήρι στιχουργικής του Πόλυ Κυριάκου καλύπτει όλο το φάσμα της τέχνης της στιχουργικής, με τρόπο απλό και κατανοητό.

 

Οι λάτρεις της γραφής, της ποίησης, της λογοτεχνίας, όπως επίσης και όσων αγαπούν το Ελληνικό τραγούδι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κομμάτι της γλώσσας, μέσα από τη δημιουργική προσέγγιση του Πόλυ Κυριάκου.

088

«Η στιχουργική είναι μια δημιουργική διαδικασία για όσους φιλοδοξούν να ακούσουν τα λόγια τους μελοποιημένα. Μέσα από το εργαστήρι στιχουργικής προσπαθώ να εμπεδώσω στους μελλοντικούς στιχουργούς και τραγουδοποιούς την προσωπική μου αίσθηση, ώστε να μπορέσουν να δουν το όνειρό τους να πραγματοποιείται. Πέρα από το ταλέντο, ο «κόσμος» της δημιουργικής αυτής γραφής χρήζει παιδείας, γνώσης και κατεύθυνσης, έτσι ώστε οι μαθητές μου να μπορέσουν να μοιραστούν την έμπνευσή τους με συνθέτες για να γεννηθούν νέα χαρισματικά τραγούδια».

Ο Πόλυς Κυριάκου δεν χρειαζεται πολλές συστάσεις. Είναι ο στιχουργός πέραν των εκατό δισκογραφημένων τραγουδιών. Είναι ένας δημιουργός τον οποίο εμπιστεύτηκαν οι πιο σημαντικοί συνθέτες και ερμηνευτές της Ελλάδας. Μερικοί από τους τίτλους τραγουδιών του που έγιναν επιτυχίες: “Διόδια” σε μουσική Σταύρου Σιόλα και ερμηνεία Σταύρου Σιόλα/Φωτεινής Βελεσιώτου, “Χωρίς εσένα” σε μουσική Σταύρου Σιόλα και ερμηνεία Ελευθερίας Αρβανιτάκη/Σταύρου Σιόλα, “Κερύνεια” σε μουσική Παντελή Θαλασσινού και ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα/Παντελή Θαλασσινού , “Ποιο Παραμύθι” σε μουσική Σταύρου Σιόλα και ερμηνεία Γιάννη Κότσιρα, “Πως δεν μ’ αγάπησες το ξέρω” σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και ερμηνεία Χρίστου Θηβαίου, “Άγρια θάλασσα” σε μουσική Σταύρου Σιόλα και ερμηνεία Ελεωνόρας Ζουγανέλη, “Φελλός” σε μουσική και ερμηνεία Ελεάννας Ζεγκίνογλου και πολλά άλλα.

--

Mε τον Σταύρο Σιόλα

 

Ραντεβού γνωριμίας στις 26 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ένα, απέναντι από το Bastione (Λεωφόρος Αθηνών 2, Λευκωσία - Τηλ: 99469027). Αυτή η συνάντηση γνωριμίας θα είναι χωρίς χρέωση και θα περιλαμβάνει τους μαθητές του εργαστηρίου της Λευκωσίας όπως επίσης τους μαθητές του εργαστηρίου της Λεμεσού.\

 

Το πρώτο μάθημα στιχουργικής στη Λευκωσία έχει καθοριστεί για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ένα.

 

Το πρώτο μάθημα στιχουργικής στη Λεμεσό  θαι καθοριστεί σύντομα.

Για εγγραφές/πληροφορίες: 99497562

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: https://www.facebook.com/polyskyriacou

Capture

 

Διαβάστηκε 496 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top