Συνεχίζοντας την συνομιλία της με πασίγνωστους καλλιτέχνες, η ζωγράφος Χάρις Παπαδήμα πραγματοποίησε τα εγκαίνια της 4ης ατομικής έκθεση της. Μια αξιόλογη δουλειά που θέλουμε να την παρουσιάσουμε ξανά:

Το Τhiseas Art Gallery γέμισε με κόσμο που ήθελε να δει από κοντά την νέα της έκθεση με τίτλο «Διάλογος με τον Κάσιαλο», όπου παρουσιάστηκαν έργα, με έμπνευση από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.


Στη νέα της δουλειά η εικαστικός «συνομιλεί» με τον Κύπριο ζωγράφο Μιχαήλ Κάσιαλο, με ένα πολύ ενδιαφέρον τρόπο, ακολουθώντας το καλλιτεχνικό της ύφος που την διακρίνει, ενώ ταυτόχρονα ενέταξε και αντικείμενα βγαλμένα από την κυπριακή παράδοση όπως οι τσέστοι.


Στην έκθεση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου Μίμης Σοφοκλέους, ο οποίος έκανε μια σύντομη ομιλία και παρουσίασε το έργο της ζωγράφου.  «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η Χάρις, η οποία μετά την έκθεσή της «Διάλογος με τον Νίκο Καββαδία», συνεχίζει μια παράδοση.  Αυτή την φορά ανοίγει διάλογο με την παράδοση του τόπου της, όπου η Χάρις αντιλαμβάνεται την θέση της στον καλλιτεχνικό κόσμο ως ένα άτομο που ξεκίνησε ένα δημιουργικό διάλογο με άλλους καλλιτέχνες και διάφορα ρεύματα» ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους.

 

mesa1


Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Με την σειρά της η κα Παπαδήμα ευχαρίστησε όλους που βρέθηκαν εκεί για να την τιμήσουν. Έπειτα με πολύ συγκίνηση, τόνισε πως για την ίδια είναι μια ιδιαίτερη έκθεση, γιατί τα αντικείμενα που εργάστηκε πάνω τους, όπως τα πανεράκια και οι τσέστοι, έχουν μεγάλη ιστορία και πέρασαν από γενιά σε γενιά.


«Αν είχαν μιλιά, φανταστείτε πόσες ιστορίες θα μπορούσαν να μας πουν», κατέληξε.

Διαβάστηκε 3357 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top