Το βιβλίο αποτελούσε πάντα εξαιρετική συντροφιά για μικρούς και μεγάλους, πόσω μάλλον τώρα σε καιρό καραντίνας που οι οικογένειες παραμένουν στο σπίτι για πολλές ώρες και αναζητούν τρόπους για να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους. Οπως, εξάλλου, είπε και ο Νομπελίστας Ζοζέ Σαμαράγκου: «Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου».

Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στο διαδίκτυο μπορεί να βρει πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν βιβλία online σε μια τεράστια γκάμα, από αστυνομικά μέχρι αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας, μεταφρασμένα στα ελληνικά. Kάποιες ιστοσελίδες προσφέρουν και δωρεάν σχολικό υλικό για μαθητές όλων σχεδόν των βαθμίδων.

Η φιλαναγνωσία  και η βιβλιοφιλία λοιπόν σε αλλόκοτους καιρούς λαμβάνει άλλη μορφή και διάσταση και ίσως εδώ να υπομνήσουμε τον Γκυστάβ Φλωμπέρ που είπε το επίκαιρο σήμερα: «Διάβαζε για να ζήσεις».

Στη διαδικτυακή πύλη της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην ψηφιακή βιβλιοθήκη όπου είναι καταχωρημένες σε ψηφιακή μορφή συλλογές σπάνιων βιβλίων.

Στην παρακάτω ενδεικτική λίστα μπορείτε να βρείτε χιλιάδες βιβλία για κάθε ηλικία και γούστο:

eBooks4Greeks 
taexeiola
OPENBOOK
free-ebooks.gr 
www.ebooks4greeks.gr
www.free-ebooks.gr
www.anemi.lib.uoc.gr 
www.soundcloud.com/metaichmio 

Σε κάποιες ιστοσελίδες όπως στο  www.ted.com υπάρχουν εξαιρετικές ομιλίες με ελληνικούς υπότιτλους (χάρη στην ευγενή συνεισφορά δεκάδων Ελλήνων μεταφραστών), στο http://podcast.skai.gr/ θα βρείτε ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «Γνωρίζοντας την ιστορία μας».


ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 670 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top