Πολύτεκνη η πόλη μας, δεν παύει να «γεννοβολάει» πολιτισμό, πολιτιστικούς φορείς. Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 μια ακόμη γέννα. «Γερό και δυνατό», είναι η ευχή σε κάθε γέννα. Ναι, και γερό και δυνατό και πανέμορφο γεννήθηκε. Ομάδες ζωγράφων, όμιλοι κεραμιστών, λέσχες συγγραφέων, ποιητών, δηλώνουν κατά καιρούς την παρουσία τους.

 

Είμαστε κι' εμείς εδώ, περήφανοι να δηλώσουμε ότι μαζεύτηκαν από όλες τις επαρχίες, κατεχόμενες και ελεύθερες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, άλλοι με πανευρωπαϊκές διακρίσεις και άλλοι με συμμετοχές σε Παγκόσμια Φεστιβάλ, και «γέννησαν» την «Cyprus Art Care», (CAC).

Μουσική, Θέατρο, Ζωγραφική, Κεραμική, Ξυλογλυπτική, Υαλουργία, Φωτογραφική, Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία, Μπαλέτο, Αθλητισμός, Συγγραφή, είναι ανάμεσα στα μέλη μας.

 

ekthesi5

 

Πέντε Φεβρουαρίου, και το καράβι μας ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι. Έδωσε ο Αίολος εντολή στον Ζέφυρο να είναι ευγενικός στα πανιά μας και με ένα απαλό αεράκι, να οδηγήσει το καράβι μας σε ήρεμα νερά.

 

Ήμασταν βέβαιοι, δεν θα είχαμε την τύχη του Τιτανικού, γιατί δεν κάναμε το λάθος του James Cameron, να σκηνοθετήσει με ένα καπετάνιο. Εμείς, όλοι μαζί, στο μηχανοστάσιο, στην κουζίνα, στο κατάστρωμα, στο τιμόνι, όλοι μούτσοι, καπετάνιοι και καπετάνισσες.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Προσαράξαμε σε όμορφα λιμάνια στο πρώτο μας ταξίδι! Τρεις συνεργασίες από Ελλάδα, δυο Ρωσία, μια Στοκχόλμη, δυο Qatar, μια Αμερική, μια με σχολή ΑμεΑ. Πόσο, αλήθεια, μετριέται η τιμή, για μας, για τη Λεμεσό, για την Κύπρο, να φιλοξενείται από την «CAC», ένας διεθνούς φήμης ζωγράφος, Ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Τεχνών Μόσχας, ο φίλος Παύλος Αρζουμανίδης. Σε ένα Master Class κατέπληξε τους ζωγράφους που «κρεμάστηκαν από το πινέλο του», μα και με την όλη παρουσία του, το πηγαίο χαμόγελο, ευγένεια, και τις φιλικές συμβουλές που έδινε, πρόσθεσε αίγλη στον χώρο της έκθεσης.

 

Συγκλονιστική η εικόνα. Στο ίδιο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, ένας ακαδημαϊκός, μια πρόεδρος ομίλου UNESCO, φτασμένοι καλλιτέχνες, και παιδιά από «Το Σπίτι του Μάριου». Ίσοι όλοι μεταξύ τους! Πώς και χώρεσε τόση χαρά και τιμή σε ένα χώρο. Χώρεσε μέσα από την αρχή μας, στο «Συν», είμαστε, συν-άνθρωποι.

 

Τονίζεται ιδιαίτερα μια παρουσία που σκλάβωσε τους πάντες. «ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Η πλήρης έννοια στον ορισμό, Τέχνη, Λόγος, Επιστήμη. Μέγιστη η τιμή να κοσμεί το καράβι μας η πρόεδρος του Ομίλου, κυρία Νίνα Διακοβασίλη, που γοήτευσε τους πάντες με την ευπρέπειά της. Μια «Σεμνή αριστοκρατικότητα» συνταξιδιώτισσα μας! Και, εκεί, μέσα στην ομορφιά των χρωμάτων, και η ομορφιά των ήχων. Ευγενία Καραπατάκη, Θεόδωρος Κρασίδης, Γιώργος Ιωάννου, απολαυστικοί όπως πάντα, χάιδεψαν τ' αυτιά μας!

 

Η «CAC», μέλη και συνεργάτες, προχωρούν μέσα από τις αρχές: «Κτίζουμε για τον Πολιτισμό», και όχι, «από τον πολιτισμό». «Κτίζουμε για τον δήμο», και όχι, «από τον δήμο». Όσες και όποιες και αν είναι οι δυνάμεις και δυνατότητες αυτής της ομάδας, είναι κύριε δήμαρχε Νικολαΐδη, στη διάθεσή σας, γνωρίζοντας ότι μέσα από το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τον πολιτισμό, θα τις κατατάξετε εκεί και όπου και όταν χρειαστεί...

 

ekthesi1

 

Και, επειδή, ότι συμβαίνει στην πολιτική και πολιτειακή ζωή, δυστυχώς συμβαίνει και στην πολιτιστική, σ' αυτούς που μας σνόμπαραν, «Ξέρετε, μικρό το καράβι σας, εμείς ταξιδεύουμε μόνο με κρουαζιερόπλοια», ας έχουν καλό ταξίδι. Το καράβι μας δεν διαθέτει καμπίνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης. Ως εκ τούτου, αφήνουμε τον Σωκράτη να τους απαντήσει: «Αν είναι να μας κακολογούν στην πλάτη μας, ας είναι και να μας δέρνουν στην απουσία μας». Προχωράμε...

 

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κύριο Νίκο Νικολαΐδη που έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, την Δρ. Νάτια Αναξαγόρα, τον ΔΣ κ. Ηλία Ιωακείμ, την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, τον Πάμπο Χαραλάμπους και Ανδρέα Χριστοφόρου, και εκείνα τα ΜΜΕ που συνέβαλαν στην εκδήλωσή μας.
 


Εκ μέρους της «Cyprus Art Care», Τάκης Μιχαήλ
 

Διαβάστηκε 1120 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top