Γνωρίστε δέκα από τους τοπικούς καλλιτέχνες της Λεμεσού καθώς ανοίγουν τον προσωπικό χώρο εργασίας τους για το κοινό. Είναι μια ευκαιρία να συναντήσετε τους καλλιτέχνες από κοντά, να δείτε τα έργα τους έξω από ιδρύματα τέχνης και γκαλερί, να συζητήσετε για τη γενική πρακτική τους και να ανακαλύψετε τη εξελισσόμενη δουλειά τους.

Παρασκευή 20 - Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 │17:30 – 22:00

Δωρεάν Είσοδος

 

Το Ξωπόρτι αγκαλιάζει την ύπαρξη της τέχνης και το επάγγελμα του καλλιτέχνη. Με την παρουσίαση των εικαστικών έργων στον χώρο δημιουργίας τους προβάλλεται η πραγματική τους αξία, η οποία είναι συναισθηματική και όχι χρηματική. Η εκδήλωση αυτή προωθεί την τέχνη μόνο για χάρη της τέχνης, με στόχο να φέρει το κοινό κοντά στους καλλιτέχνες μέσα από ένα ανθρώπινο επίπεδο. Ουσιαστικά, το Ξωπόρτι δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με την τέχνη, αλλά είναι ανοικτό σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και επαγγέλματος. Η εκδήλωση δεν επιδιώκει να δώσει έναυσμα σε φιλοσοφικές συζητήσεις περί την υπαρξιακή αξία της τέχνης ούτε να λύσει άλλα τέτοια ερωτήματα του τύπου «να ζει κανείς ή να μη ζει». Θα είστε μόνο εσείς παρέα με τους καλλιτέχνες και τα φανταστικά έργα τους, μαζί με λίγο καλό κρασί για να σας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

 

Το Ξωπόρτι συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική τέχνη και ψηφιακή τέχνη. Όλα τα στούντιο είναι εγγενώς μοναδικά, καθώς αντικατοπτρίζουν τη χαρακτηριστική διαδικασία και την καθημερινή ζωή του κάθε καλλιτέχνη. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες έχουν μακροχρόνια πείρα στο επάγγελμα, καθώς άλλοι βρίσκονται στην αρχή μιας λαμπρής καριέρας. Ωστόσο, όλοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, δείχνοντας ότι η ηλικία, τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και το επαγγελματικό υπόβαθρο δεν καθορίζουν το ταλέντο και την καλλιτεχνική έμπνευση.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της Παλαιάς Λεμεσού, ανάλογα με το πού βρίσκεται το κάθε στούντιο. Συστήνουμε να επισκεφθείτε τα στούντιο περπατώντας, για να βιώσετε την πολιτιστική κουλτούρα της πόλης κατά το πέρασμα της νύχτας. Μην ξεχάσετε να φέρετε τον χάρτη με τις διευθύνσεις των στούντιο. Ο χάρτης βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην σελίδα μας στο facebook «Open Studio Evenings: Ksoporti», και παρέχεται σε έντυπη μορφή στους τόπους που καταγράφονται στην σελίδα μας.

78169785102183911004401908331056241392484352n

 

Διαβάστηκε 715 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top