Το Cyprus Jazz & World Music Showcase ολοκλήρωσε αισίως την 6η εκδοχή του, παρουσιάζοντας οκτώ συγκροτήματα και περισσότερους από 40 καλλιτέχνες, στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

 

Το Showcase πρόσφερε βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.

 

mesa

 

Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ πλαισίωναν, όπως κάθε χρόνο, μια σειρά παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια και συζητήσεις με προσκεκλημένους από το εξωτερικό, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και ενημέρωση των Κυπρίων καλλιτεχνών. Από τις παράλληλες δράσεις δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και τα Jam session, που φέτος είχαν την τιμητική τους, αφού πέραν του 1ου Jam session που πραγματοποιήθηκε με μπάντα έναρξης το σχήμα Ermis & Lee, πραγματοποιήθηκαν και άλλα δύο Jam Sessions αμέσως μετά το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων. Στο 6ο Jazz & World Music Showcase συμμετείχαν οι μπάντες: Marios Gregoriou Quartet, Lavra, Ελεονώρα Ρούσου – “Χαρά”, Macumba, Ο Ήλιος της Αυκής, Amalgamation Choir Feat. Ermis Michael, Bitter Daphne, Trio Misterioso.

 

mesa1

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Χορηγός επικοινωνίας και προβολής της όλης εκδήλωσης, ήταν η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.

 

Οι φίλοι της τζαζ και των μουσικών του κόσμου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την πρωτότυπη μουσική Κύπριων καλλιτεχνών, η οποία είναι επηρεασμένη από τη τζαζ και world μουσική διαφόρων χωρών και περιοχών όπως Κύπρο, Ελλάδα, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή κ.ά.

Διαβάστηκε 1263 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top