«Παλιά ζωγράφιζα με τα πόδια, τώρα ζωγραφίζω με τα χέρια»

 

Ο θρύλος του κυπριακού ποδοσφαίρου και παλιός αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Πανίκος Κρυστάλλης, παρουσιάζει για πρώτη φορά τις προσωπικές του δημιουργίες!

 

Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την πρώτη του εμφάνιση στα πέτρινα κυπριακά γήπεδα, ο Πανίκος Κρυστάλλης αυτή τη φορά μας ξαφνιάζει ξανά, όχι όμως με μια μπάλα στα πόδια, αλλά με ένα πινέλο στα χέρια.

 

Ως αυτοδίδακτος ερασιτέχνης ζωγράφος, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής απαθανατίζει στους πίνακες ζωγραφικής την ομορφιά της κυπριακής φύσης στη ροή του χρόνου. Πηγή δημιουργίας και έμπνευσης άλλοτε είναι μια αιωνόβια ελιά, άλλοτε ένα λουλούδι και άλλοτε ένα παρεκκλήσι. Με δεξιοτεχνία, επιμέλεια και περίσσια αγάπη, ο Πανίκος Κρυστάλλης απεικονίζει τα χρώματα και τις ιδιαιτερότητες ενός κόσμου που συχνά ξεχνούμε ότι υπάρχει.

thumbnailAO3I2321

 

Ο ίδιος μας εκμυστηρεύεται ότι «όπως κάποτε ζωγράφιζα με τα πόδια, τώρα ζωγραφίζω με τα χέρια». Η αλήθεια είναι ότι και τότε, όπως και σήμερα, ο Πανίκος Κρυστάλλης ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής του. Άλλοτε στα πέτρινα γήπεδα, άλλοτε στον λευκό καμβά. Οι δημιουργίες του παραμένουν μοναδικές.

 

Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα του Πανίκου Κρυστάλλη στην έκθεσή του στο ξενοδοχείο Κούριο, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και του Δημάρχου Λεμεσού, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 10 Νοεμβρίου στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

thumbnailAO3I2238

thumbnailAO3I2235

Διαβάστηκε 1693 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top