Ένα έργο το οποίο θα επιφέρει πολλά κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη στη Λεμεσό αλλά και στον τόπο μας γενικότερα είναι η σύσταση του Ταμείου Πολιτισμού από τον Δήμο Λεμεσού.

 

Το Ταμείο Πολιτισμού είναι μία πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού από δεκαετίας και σχεδιάστηκε από το Συντονιστικό με σκοπό να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού.

 

Σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, αναφέρεται πως το Ταμείο Πολιτισμού θα αποτελείται από ιδιωτικούς πόρους και πρωταρχικός του στόχος είναι να παρέχει επιχορήγηση στην πολιτιστική δράση της Λεμεσού, επιχορηγήσεις σε φορείς και άτυπες ομάδες της Λεμεσού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού προωθώντας με τον τρόπο αυτό την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.

 

Οι υποστηρικτές του Ταμείου Πολιτισμού θα είναι όλα τα άτομα (εταιρείες, επιχειρήσεις, οργανισμοί, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, ιδιώτες κλπ) που θα στηρίζουν οικονομικά το Ταμείο Πολιτισμού με δωρεές ή χρηματοδότηση. Η κάθε δωρεά θα καταβάλλεται απευθείας στο ταμείο αυτό. Με μια συμβολική ετήσια συνδρομή που αρχίζει από €60 και συνίσταται ουσιαστικά σε €5 τον μήνα, ο καθένας μπορεί να δώσει έμπρακτα το παρόν του στην ενίσχυση της πολιτιστικής Λεμεσού. Σε αντάλλαγμα, ο υποστηριχτής του έργου θα έχει το δικαίωμα χρήσης του λογότυπου του Ταμείου Πολιτισμού, στο έντυπο υλικό του για δώδεκα μήνες ως συμμετέχων στο κοινό πολιτιστικό αγαθό, όπως και άλλους τρόπους οι οποίοι θα ανακοινωθούν από τον Δήμαρχο σε Δημοσιογραφική διάσκεψη.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει συσταθεί Επιτροπή Ταμείου Πολιτισμού η οποία θα διαχειρίζεται τις εργασίες του Ταμείου Πολιτισμού και θα συνεδριάζει μια φορά τον μήνα, με τη συμμετοχή Μελών του Δήμου Λεμεσού, Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συντονιστικού και ανεξάρτητους πολίτες. Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπόσχεση πως το Συντονιστικό θα στηρίξει και θα βοηθήσει στην επιτυχή πραγματοποίηση του έργου αυτού, αφού ήταν έμπνευση, πρωτοβουλία και σχεδιασμός δικός του. «Ως αρχή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συντονιστικού και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα είναι από τους πρώτους συνδρομητές στο Ταμείο Πολιτισμού» αναφέρει χαρακτηρίστηκα.

Διαβάστηκε 749 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top