Το εργαστήρι εικαστικής τέχνης «Αρτώ» διοργανώσε την δεύτερη συνεχόμενη έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του.

 

Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεμεσού εκτέθηκαν δημιουργίες από τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής και κατασκευών, έργα από τα τμήματα εφήβων και τις εξετάσεις IGCSE και πίνακες από τα τμήματα ενηλίκων. Ακόμη, περιλαμβάνονταν και έργα από ταλαντούχους μαθητές από τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Το σπίτι του Μάριου».


Να σημειωθεί ότι, στο εργαστήρι, διδάσκονται μαθήματα ζωγραφικής και χειροτεχνίας για παιδιά χωρισμένα σε τμήματα ανά ηλικία. Επίσης, παραδίδονται μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής με διάφορα υλικά και εξετάσεις IGCSE & A LEVEL art & design σε έφηβους καθώς και μαθήματα ζωγραφικής και δημιουργίας για ενήλικες.

 

1

 


Στόχος του εργαστηρίου είναι να προάγει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των ιδεών, της φαντασίας και των δεξιοτήτων μέσω εξατομικευμένου προγράμματος προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα.

 

2


Έτσι, απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη των προσωπικών δυνατοτήτων έκφρασης, αξιοποιώντας τις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω διαφόρων τεχνικών, υλικών και μέσων.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Ανάμεσα στα κυριότερα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές, η κα. Ευσταθίου επισημαίνει, την συγκέντρωση, την μεθοδική εργασία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αισθητικής άποψης, κριτικής σκέψης και καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής τους.

 

Το εργαστήρι, με λειτουργία σχεδόν 10 χρόνων, στεγάζεται σε ένα μικρό παραδοσιακό σπιτάκι, άνω των 80 χρόνων με γαλάζια πορτοπαράθυρα στη Μέσα Γειτονιά. Η ιδιοκτήτριά του Στέλλα Ευσταθίου, είναι καθηγήτρια Τέχνης και εικαστικός σπουδασμένη στο Λονδίνο με μάστερ στην Ιστορία της Τέχνης και θεωρεία της αισθητικής.

Διαβάστηκε 642 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top