Στο πλαίσιο των εορτασμών της «αντιφασιστικής νίκης» που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου κάθε χρόνο, το ιδιωτικό σχολείο L.I.T.C. Russian - English Private School, διοργάνωσε εκδήλωση, για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη μεγάλη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης, στον αγώνα εναντίον της φασιστικής Γερμανίας κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, έλαβαν μέρος μαθητές από όλα τα ρωσικά σχολεία της Κύπρου.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Πλήθος παιδιών βρέθηκαν επί σκηνής και διοργάνωσαν μια άκρως συγκινητική θεατρική αναπαράσταση προς τιμή της ιστορικής μέρας, με πολύ χορό, τραγούδι και ερμηνείες που συγκλόνισαν όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

Η  Ημέρα της Νίκης κατά του Ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο είναι εθνική γιορτή για τους Ρώσους αλλά και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ακολουθεί την Ημέρα της Μνήμης και της Συμφιλίωσης στις 8 Μαΐου η οποία απονέμει φόρο τιμής στα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστηκε 342 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top