Αυτοδίδακτη ζωγράφος

 

1. Ποια είναι η πρώτη σας επαφή με τη ζωγραφική;

Από το δημοτικό που μας έδιναν νερομπογιές και μου άρεσε να δημιουργώ. Όταν ήμουν 4η δημοτικού ένα από αυτά τα σχέδια μου, το έστειλαν σε διαγωνισμό στη Βενετία, όπου βραβεύτηκα. Θυμάμαι ότι είχα ζωγραφίσει ένα κουρείο, εμπνευσμένη από την καθημερινότητα. Επίσης όταν ήμουν μικρή δεν υπήρχαν τα χρώματα παστέλ, έτσι όποτε έβρισκα στον δρόμο γύψο από τις οικοδομές, πάντα σταματούσα για να ζωγραφίσω στο πεζοδρόμιο. Φυσικά οι φίλες μου πάνα σταματούσαν την βόλτα τους και με περίμεναν υπομονετικά μέχρι να τελειώσω.

 

2. Ποιο ζωγράφο θαυμάζετε περισσότερο;

Επειδή δεν μπορώ να διαλέξω μόνο ένα θα σου πω τρείς. Από τους Κύπριους θα σου πω τον Βίκτωρα Ιωαννίδη, τον οποίο είχα την τύχη να έχω ως δάσκαλο και τα 6 χρόνια που φοιτούσα στο Λανίτειο. Ένας Έλληνας ζωγράφος που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι ο Γιάννης Τσαρούχης. Τέλος από τους ζωγράφους σε παγκόσμια κλίμακα, ξεχωρίζω τον αναγεννησιακό Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

 

3. Από τι εμπνέεστε ώστε να δημιουργήσετε πάνω στον καμβά;

Όταν παρατηρήσω μια ωραία έκφραση ή ένα έντονο συναίσθημα. Γενικά ζωγραφίζω τα πάντα, γιατί εμπνέομαι από την ίδια τη ζωή. Τώρα που είναι περίοδος καρναβαλιών ακόμα και στους παλιάτσους μου δίνω έκφραση. Τις προάλλες εμπνεύστηκα όταν είδα μια εικόνα με ένα ζευγάρι να φιλιέται κάτω από την ομπρέλα στη βροχή.

 

4. Θεωρείτε ότι η Λεμεσός έχει την πολιτιστική ανάπτυξη που τις αξίζει;

Υπάρχει πολιτιστική ανάπτυξη, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα. Επειδή εγώ έζησα και τις παλιές πολιτιστικές εκδηλώσεις τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Βέβαια οι πολιτιστικές κατευθύνσεις, πρέπει να δίνονται και από την οικογένεια.

 

Διαβάστηκε 482 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top