Του Γιάννη Τσουλόφτα, Επιστημονικός Συνεργάτης

 

Σ’ ένα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ η παρουσίαση της καινούργιας ποιητικής συλλογής του Μπάμπη Αναγιωτού «δυτικά της λήθης».

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΑΛ που την έθεσε υπό την αιγίδα του.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΘΑΛ Χρίστος Μελίδης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ποιητή στην ίδρυση του θεατρικού σχήματος της πόλης μας, στη μακροχρόνια υπηρεσία του στο ΔΣ, στην προσφορά του ως θεατρικός συγγραφέας με τέσσερα θεατρικά του έργα να έχουν αποτελέσει μεγάλες επιτυχίες για την ΕΘΑΛ, καθώς και στην παραχώρηση ολόκληρου του προσωπικού του αρχείου που αφορά την ΕΘΑΛ. «Είναι γι’ αυτούς τους λόγους», ανέφερε, «που η ΕΘΑΛ με χαρά συνδιοργανώνει και φιλοξενεί την εκδήλωση αυτή στον χώρο της.»

 

Ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης, στη συνέχεια, αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στη μακροχρόνια συνεργασία του με τον Μπάμπη Αναγιωτό, τόσο στον τομέα της σύνθεσης στίχων του, όσο και στο ανέβασμα θεατρικών έργων του, τα οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος ή συνέθεσε τη μουσική. Την κυρίως παρουσίαση της νέας ποιητικής δουλειάς του Μπάμπη Αναγιωτού έκανε ο ποιητής Μάριος Αγαθοκλέους, ο οποίος ερμήνευσε την ποίηση του Μπάμπη Αναγιωτού με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αφού αναφέρθηκε στη δομή του βιβλίου, στη διάταξη και στο περιεχόμενό του, απήγγειλε μερικά από τα όμορφα ποιήματα της συλλογής, τα οποία και προσέγγισε «με τη ματιά του αναγνώστη», προσπαθώντας να μεταδώσει στους παρευρισκόμενους τη συγκίνηση και την αισθητική απόλαυση που βίωσε ο ίδιος αναλύοντάς τα.

 

 

 

 

Στην συγκινητική αντιφώνησή του ο ποιητής, την οποία τιτλοφόρησε «ένα καράβι γεμάτο φίλους» ευχαρίστησε όλους όσοι τον ενέπνευσαν ή συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου. Έπλεξε επίσης το εγκώμιο της φιλίας, αφού το βιβλίο είναι αφιερωμένο «στους φίλους της ζωής και της ποίησης» και χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα τόμο της ποιητικής συλλογής του.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Διαβάστηκε 1402 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top