Συμμετείχαν 80 Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη την Κύπρο

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Δ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, το Σάββατο 6 Απριλίου, 2019. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας / Γεωγραφίας της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλο- ντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης  (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς  Μητρόπολης Λεμεσού.


Το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου είχε τον συντονισμό του συνεδρίου.

Το συνέδριο υποστηρίχθηκε από τους πιο κάτω συνεργαζόμενους φορείς:
• Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
• Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.
• Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
• Βιολογική Εταιρεία Κύπρου.
• Σύνδεσμος Βιολόγων / Φυσιογνωστών - ΟΕΛΜΕΚ.
• CYMEPA – Φίλοι της Θάλασσας.


Συνολικά 96 μαθητικές ομάδες από 80 Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Κύπρο, παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές εργασίες που σχεδίασαν και εκπόνησαν κατά τη σχολική χρονιά 2018 - 2019, με μορφή επιστημονικής αφίσας και προφορικών ανακοινώσεων. Περισσότεροι από 500 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο συνέδριο.
Οι εργασίες εντάσσονταν σε 14 θεματικές ενότητες: Αειφόρος τρόπος διαβίωσης, Απορρίμματα, Αστική Ανάπτυξη, Βιοποικιλότητα, Δάσος, Ενέργεια, Κλιματική Αλλαγή, Μέσα μεταφοράς, Νερό, Παραγωγή και Κατανάλωση, Περιβάλλον και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Υγεία, Φτώχεια.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Την κεντρική ομιλία του συνεδρίου έκανε η Σύμβουλος Προγραμμάτων Βιολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολισμού, Δρ. Δήμητρα Χατζηχαμπή, με θέμα «Γινόμαστε ενεργοί πολίτες για το περιβάλλον».


Το συνέδριο χαιρέτησαν με ομιλία τους τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, όσο και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου, καθώς και ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαος.

 

 

Διαβάστηκε 458 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top