Στο νέο Κέντρο Πολιτισμού Sea Enterprises & Ad Litteram Cultural Development Centre. Μια σημαντική ημερίδα με τίτλο «Ποίηση είναι…» οργανώνεται το Σάββατο 23.3.2019 από τις 9.30 μέχρι τις 13.30 στη Λεμεσό για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης.

 

Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στο Sea Enterprises & Ad Litteram Cultural Development Centre, ένα καινούριο Κέντρο Πολιτισμού που λειτούργησε πρόσφατα και που βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της Λεμεσού, έναντι από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Η ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό από τον κ. Πανίκο Λεωνίδου, Μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και θα ακολουθήσει μουσική έναρξη με σόλο βιολί από τον κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δήμου Λεμεσού.

 

Στο Α’ μέρος, καταξιωμένοι λογοτέχνες θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους: Δρ. Κυριάκος Ιωάννου: «170 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Μιχαηλίδη: Νέα επιστημονικά δεδομένα στην 9η Ιουλίου του 1821», Δρ. Λεωνίδας Γαλάζης: «Δεν ζω παρά μονάχα μες την ποίηση» Σχόλια για την ποιητική δημιουργία στην επιστολογραφία του Γιάννη Ρίτσου», Δρ. Ανδρέας Χατζηχαμπής «Η ποίηση σήμερα και η οδύσσεια του σημερινού δημιουργού».

 

Στο Β’ μέρος θα λειτουργήσει εργαστήριο από την ποιήτρια - συγγραφέα Άνδρη Χριστοφίδου - Αντωνιάδου με συγκριτική ανάλυση και συζήτηση ποιημάτων των Νερούδα, Λόρκα και Απολλιναίρ. Στο Γ’ μέρος, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν ένα δικό τους ποίημα ή κάποιου άλλου ποιητή. Η διοργάνωση και ο συντονισμός της ημερίδας ανήκει στην Άνδρη Χριστοφίδου - Αντωνιάδου. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

Η συμμετοχή είναι δέκα ευρώ και οι δηλώσεις είναι ανοικτές μέχρι 20.3.2019 στο τηλέφωνο 99 - 478967.

 

Η διεύθυνση του Sea Enterprises & Ad Litteram Cultural Development Centre είναι 12, Καραϊσκάκη, 3ος όροφος, Λεμεσός.

 

Διαβάστηκε 1205 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top